Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13-14 Mart ve 17-21 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek satranç turnuvaları ile Karaman satranca doyacak. 
Çanakkale Zaferinin 100.yılısebebi ile düzenlenecek olan satranç turnuvası 13-14 Mart 2015 tarihleri arasında Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Eğitim Merkezi’nde dört ayrı kategoride düzenlenecektir. 100.Yıl Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası yükseköğretime geçiş (2015 YGS) sınavı nedeni ile cumartesi günü tamamlanacaktır. Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak turnuvada sporcuların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
Bir diğer turnuva olan kurumlararası satranç turnuvası ise, Karaman’da ki resmi kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve diğer kurumların takım halinde yarışacakları turnuva olup, 17-21 Mart 2015 tarihleri arasında Karaman Kafe Gümüş Fil'de (Vakıfbank yanı) akşamları yapılacaktır. 
Kurumlararası Satranç Turnuvası ile ilgili önemli bilgiler;
Kurum takımları en az 3,en fazla 6 sporcudan oluşur. Yarışmacılarda cinsiyet ve yaş sınırlaması yoktur. Masada 3 sporcu yarışacaktır.
Turnuvaya katılacak takımlar listelerini (sporcu adı, soyadı, TC, doğum tarihlerini ay-gün) ekli listeye uygun şekilde listeleyip 16 Mart saat: 17.00’ e kadar [email protected] ve m [email protected] adreslerine mail atmaları gerekir. Listelerde takım isimleri belirtilecektir.
Listelerde sporcular önce ELO sonra UKD ve UKD siz olmak üzere yazılmalıdır. Ana Liste bildirimindeki sporcuların sırası turnuva bitimine kadar değiştirilemez. Sıralama; takım kuvvet derecesine göre yapılacaktır. 
Kurumlar arası takım turnuvasına katılacak sporcuların 2014 2015 vizeli TSF lisansına sahip olması gereklidir. Sporcular hamle yazılımını (notasyon) bilmek zorundadır.