Karaman Milletvekili, Karamanımızın spor altyapısını geliştirmek, halkımıza ve gençlerimize hizmet edecek spor tesisleri kazandırmak için çalışmalarımız hızla devam etmektedir dedi.

Akgün konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

''Bu gelişmeyi sağlamak üzere Gençlik ve Spor Bakanı ve Müsteşarı ile yapılan görüşmelerden sonra şehrimizdeki spor yatırımlarındaki son durum şöyle ifade edilebilir;

1.Çok Amaçlı Spor Dalları Tesisi (Sporcu Fabrikası Projesi): İlimizde sporda çok değişik branşlarda hizmet verecek olan Çok Amaçlı Spor Salonu Projesi 7.5 Milyon TL bedelli olup Temmuz Ayı içerisinde ihaleye çıkılacağı ifade edilmiştir.

2. 3000 kişilik Kapalı Spor Salonu projesinde yaklaşık bir yılı aşkın süredir Özelleştirme İdaresin Başkanlığı’ndan beklenen arsa devir işlemlerinde son aşamaya gelinmiş, arsanın devrine ilişkin karar Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu’ndan çıkmış olup tevdid ve ifraz işlemleri devam etmektedir. Bu işlerin tamamlanmasından sonra, parası yatırım programında olan projenin ihalesine çıkılacaktır.

3.Yeni Karaman Stadı Projesi: Şehrimize modern ve güzel yeni bir stat kazandıracak olan projenin yapım kararı alınmış olup stat için yer seçim çalışmaları devam etmektedir.

4.Yeni stat çalışmaları sebebiyle Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yapılmış olan tartan pist zemin yenileme ihalesi yeni stat çalışmalarından dolayı beklemektedir.

Yatırımlar tamamlandığında Karaman İlimiz spor tesisi ve spor altyapısı açısından önemli imkanlara kavuşacaktır. Yatırımların ilimize kazandırılmasında, başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olmak üzere, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür eder, yatırımların ilimize hayırlı olmasını dilerim.’’dedi