Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında Karaman’da 2017-2018 dönemi yapılan taramalar sonucu eğitimlere devam eden toplam 66 öğrencinin 4. dönem son aşama testleri yapıldı.

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda covid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde yapılan son aşama testlerinde öğrenciler boy-kilo ölçümü, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, denge ve reaksiyon testlerine tabi tutuldu. Öğrencilerin ölçüm sonuçlarının değerlendirmesi ile birlikte çocukların uygun oldukları spor branşlarına yönlendirmeleri sağlanacak.

Karantinadan Dolayı Testlere Katılamayan 5 Öğrencinin Ölçümleri Tamamlandı

Karaman'da merkeze bağlı Akçaşehir beldesinde yaşayan 5 öğrenci, beldenin koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasından dolayı ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin son aşama testlerine katılamamıştı. Belde de karantina sürecinin sona ermesinin ardından projede yer alan 5 öğrenci için Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı proje ekipleri beldeye giderek öğrencilerin boy-kilo ölçümü, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, denge ve reaksiyon testlerini tamamladı.

Proje, 2018-2019 eğitim öğretim yılında ölçümleri yapılarak eğitimlere devam eden öğrencilerin son aşama testleri ile devam edecek.