Karamandaki Beden Eğitimi Öğretmenleri ile kahvaltılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Kahvaltıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Spor Şube Müdürü Muhammet Uyğun, ASKF Başkanı Celalettin Özcan ve çok sayıda beden eğitimi öğretmeni katıldı. İl Müdürü Kasım Aydoğdu’nun teşekkür konuşmasından sonra toplantı gündemine geçildi. Gündemde Karaman’da ki sporun mevcut durumu, öğrencilerin spora yönlendirilmesi ve beden eğitimi öğretmenlerinin sorunları gibi konular ele alındı. 
Toplantıya katılan öğretmenler tek tek söz alarak sorunlarını dile getirdi. Genel olarak ortaya çıkan sorunlar başında ise şunlar geldi. 
Öğrenciyi spora yönlendirirken velinin etkisi, beden eğitimi öğretmenleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı antrenörlerin uyum içerisinde çalışması, gibi öneriler dile getirdi. Konuşmalardan sonra söz alan İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Muhammet Uyğun yaptığı konuşmada; “Bizler Karamanda sporda yeni bir başlangıç yeni bir ivme kazandırmak istiyorsak öncelikle uyum içerisinde çalışmalı ve karşılıklı bilgi alışverişi yapmalıyız. Genel olarak sorunlar şu şekilde kesişiyor, öğrenciyi spora yönlendirmede veliyi geçemiyoruz. Yeni öğretim sisteminden kaynaklanan ders yoğunluğundan ötürü öğrenciye spor yaptıracak zaman bulamıyoruz ve en büyük sorun ise ulaşım problemi. Çünkü okullarımızın hepsinde spor salonu yok, biz salonlarımızı size gerekirse 24 saat açacağız. Özellikle merkez okulların Kazım Karabekir Spor Salonunu, Yunuskentte ki tesislerimize yakın olan okullarımızın oradaki tesisten azami ölçüde faydalanmasını istiyoruz. Ama Karaman da gördüğünüz gibi tesis sorunu sadece okullarımızla sınırlı değil genel olarak bir tesis sıkıntımız var. Bunu aşmak adına Bakanlığımızla gerekli temasları kurmaya çalışıyoruz. Sıkıntıların İl müdürlüğü ayağındaki problemleri çözmek için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Burada sizden istediğim beden eğitimi öğretmenlerini tek çatı altında toplayacak bir dernek kurmanızı istiyorum. Bu sayede daha fazla bir arada olup hem fikir paylaşımı adına, hem de kurumsal bir kimlik kazanarak artık projelerinizi yasal zeminde kabul ettirme anlamında, büyük faydalar sağlayacağına inancım tamdır. ”dedi. 

İl Müdürü Aydoğdu ise “ Karamandaki servis sorununu çözmek adına Karaman Belediyesi ile görüştük ve gerekli sözleri aldık. Belirli bir program dahilinde tesislerimize gelecek olan sporcularımız için servis sözünü verildi. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda somut gelişmeler olacağına inanıyorum. “dedi.
Toplantı sohbet sonrası sona erdi.