Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarında öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği voleybol branşında sporcu sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonu’nda çalışmalarına devam eden sporcular haftanın farklı günlerinde voleybol antrenörü Sadık Tekin ve Hilal Ete nezaretinde çalışmalarına devam ediyor.

Voleybol antrenörü Hilal Ete’nin de çalışmalarına başlaması ile daha da güçlenen voleybol alt yapısında geleceğin milli takım voleybolcuları hafta için her gün 15.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kursların yeni açılmasına rağmen çok büyük bir ilginin olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Yeni voleybol antrenörümüzün de göreve başlamasıyla Karaman’da voleybol alt yapısı daha da güçlü hale gelecek. Kursumuz daha yeni olmasına rağmen gençler kategorisinde 34, yıldızlar kategorisinde 50, küçükler kategorisinde ise 25 sporcu eğitimlerine devam ediyor.

Amacımız kısa zaman diliminde büyük adımlar atarak, bünyemizde eğitim gören sporcularımızı gelecekten elit birer sporcu haline getirmek. Sporcularımızın hem fiziki, hem de zihnen sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

“ Ailelere Büyük Görev Düşüyor”

Başarılı ve elit bir sporcunun yetişmesinin kolay olmadığını ve bu yolda ailelere çok büyük görevler düştüğünü belirten Spor İl Müdürü Kısacık, voleybol sporuna ilgi duyan ailelere de seslenerek, çocuklarını bu spora teşvik etmelerini yaz sezonu boyunca ücretsiz kayıt yaptırabileceklerini, kayıt yaptırmak isteyen ailelerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kayıt yapılabileceğini söyledi.

Öğrencilerin arasında çok yetenekli voleybolcu adaylarının olduğunu belirten Kısacık, genç yaşlarda alınacak eğitim ve terbiye ile başarılı olunacağını, kendisinin de bu konuda ailelere yardımcı olduğunu belirterek, daha fazla öğrencinin müracaat ederek ve eğitim alarak Karaman’da voleybol branşında iyi bir alt yapı kurmayı hedeflediklerini belirtti.