Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet veren spor branşları arasına yeni katılan Halter branşında çalışmalar Kazım Karabekir Spor Salonunda başladı. Halter antrenörü Tuğba Gül eşliğinde hafta içi her gün farklı yaş kategorilerinde çalışmalar devam ediyor.

İlk antrenmanda oldukça heyecanlandıklarını dile getiren minik halterciler, antrenör Tuğba Gül nezaretinde haftanın 3 günü ikişer saat hırslı bir şekilde çalışıyorlar. Halter sporunun inceliklerini antrenörleri Tuğba Gül’den öğrenen sporcular, gelecekte Karaman’ın şampiyon sporcuları arasında yer almak istiyorlar.

Karaman’da yeni bir branş olmasına rağmen kayıtların ve ilginin çok iyi olduğunu dile getiren antrenör Gül,” İlköğretim beşinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm yaş gruplarına eğitim vereceğiz. Halter branşında eğitim vereceğimiz kategoriler ise, minik, yıldız, genç, büyük ve masterler dan oluşmaktadır. Çalışmalarımız Kazım Karabekir Spor Salonunda hafta içi her gün saat 15.30 ile 17.30 arasında gerçekleşecek olup, çalışma saatlerine ek olarak salı ve cuma günleri 13.30 ile 15.30 saatleri arasını da ekledik” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “ Spor Şube Müdürümüz Aslan Yıldız ile minik haltercilerimizi ilk antrenmanlarında ziyaret ederek, sporcularımızın oldukça heyecanlı ve istekli olduklarını gördük. Halter antrenörümüzün vermiş olduğu teknik bilgiler ile minik sporcularımız bu branşın tüm inceliklerini öğrenecek ve ileride Karaman’ın şampiyon sporcuları arasında yer alacaklar. Bu bizi oldukça mutlu ediyor ve yeni branş çalışmalarımızı genç sporcularımızın enerjileri ile sürdürmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşmasına devam eden Kısacık, “Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yeni spor branşlarını Karaman’a kazandırmamızın en büyük amacı, gençlerimizi hayata daha sağlam tutunabilmeleri ve Karaman’da sporu en tabana yayarak yetenekli gençleri sporun içine aktarmaktır. Bulduğumuz bu yetenekli gençleri bir sonraki aşamada ise planlı ve düzenli çalışmalar neticesinde Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları elde etmelerini sağlamaktır. Ayrıca antrenmanlara katılan sporcularımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Tüm gençlerimizi Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren spor branşlarımıza katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.