Spor şehri olma yönünde hızla ilerleyen Karaman’da genç yeteneklerin ortaya çıkmasına büyük katkı sağlayacak spor yatırımları yükselmeye devam ederken bir yandan da ev sahipliği yaptığı önemli spor organizasyonlarıyla geleceğin sporcularını buluşturmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında Karaman’da düzenlenecek olan masa tenisi ve voleybol çeyrek final müsabakaları Karamanlı sporseverlere heyecan dolu bir hafta sonu yaşatmaya hazırlanıyor.

10-12 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Analig Voleybol Çeyrek Final müsabakalarında 23 takımdan yaklaşık 345 sporcu bir üst tur için mücadele verirken, 11-12 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Analig Masa Tenisi Çeyrek Final müsabakalarında 24 takımdan yaklaşık 120 sporcu bir üst tura çıkma mücadelesi verecek. Geleceğin yıldız sporcularının bulaşacağı müsabakalar ise Kazım Karabekir Spor Salonu, Yunus Emre Spor Salonu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonları’nda sporseverlerle bulaşacak.

Spor, Karaman’ın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlıyor

Bir ilin tanıtımına katkı sağlayan en önemli unsurlardan birinin spor olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Göreve başladığımız günde bu yana Karaman’da sporu tabana yaymak, ilimizin marka değerini yükseltmek ve kalkınması için çalışıyoruz. Bir yandan spor yatırımlarımızla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi koşullarda spor yapmalarını sağlamak bir yandan da ilimize spor organizasyonları alarak ilimizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. İlimizin spor kenti olması ve bu konuda sportif aktivitenin çoğalması, insanların spora özendirilmesi, yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi bu konuda bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi.

2015 ve 2016 yıllarında ilimize ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonu alarak Karaman’ın spor organizasyonlarında başarılı şehirler arasında yer aldığını gösterdik. İnşallah 2017 yılında daha fazla spor organizasyonu alarak ilimizi sporda marka şehir haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Hafta sonu düzenlenecek olan müsabakalarla tüm sporseverlerin spora doyacağını belirten Kısacık,” 2016-2017 Anadolu Yıldızlar Ligi’nde ilk ev sahipliğini badminton branşında yaptık. İlimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak müsabakalarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. İnşallah bu hafta sonu yapılacak olan masa tenisi ve voleybol müsabakalarına en iyi şekilde ev sahipliği yaparak takımlarımızın ilimizden mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacağız. Büyük heyecanın yaşanacağı müsabakalara tüm sporseverleri bekliyoruz.”