İlk kez yapılan TAF Turkcell Küçükler festivali, 12 Nisan 2015 Pazar günü Edirne, Zonguldak, Denizli, Kayseri, Trabzon, Mersin, Şanlıurfa ve Eskişehir illerinde yapılan birinci grup yarışmaları ile başladı.

Denizli’de sabah saatlerinde başlayan yarışmalar, Büyükşehir Belediyesine ait Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahasında yapıldı. 161 sporcunun yarıştığı festivalde 80m, 1000m, yüksek atlama, uzun atlama, fırlatma topu ve 5x80m bayrak yarışmaları yapıldı.

Karamanı temsilen Gençlik ve Spor Kulübü atletizm takımının da yer aldığı yarışmalara Milli takım atletizm antrenörleri Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır nezaretinde erkeklerde 6, kızlarda 6 olmak üzere toplam 12 sporcu ile yarışmalarda yerini alan Karaman ekibi genel kategoride 60 puanla ilk sırada yer aldı.

Küçük sporcuların sevinçlerine ortak olan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” 2002-2003 doğumlu sporcuların katıldığı atletizm festivalinde küçük sporcularımıza atletizmi sevdirmek, sporu tabana yaymak ve altyapıyı güçlendirmek hedefleniyor.

Sporcularımız 18 Nisan 2015 tarihinde Muğla ilinde yarışlara katılacaklar. Denizli’de ve Muğla’da yapılacak olan yarışmalarda en yüksek puanı alan 6 takım Konya ilinde yapılacak olan yarı final müsabakalarına gitme hakkı elde edecek. Bu yarışmalar boyunca birbirinden değerli sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.