Karaman adına büyük başarılara imza atan ENKA Spor Kulübü sporcusu 14 yaşındaki Görkem Arıkan, atletizm branşıyla 11 yaşında tanıştı. Okuluna gelen Atletizm Antrenörü Melikşah Katman ile bir süre önce antrenmanlara başlayan Arıkan, esnek fizik yapısı ve sıçrama kabiliyeti ile dikkatleri üzerine çekerken yüksek atlama kategorisinde birçok yarışa katıldı. İçerisinde okul sporlarından Türkiye şampiyonalarına kadar birçok müsabaka bulunan 13 farklı yarışta boy gösteren Arıkan, elde ettiği başarılarla adeta Karamanlıların göğsünü kabarttı. 3 yıl gibi kısa bir süre zarfında 12’si altın 1’i bronz olmak üzere toplamda 13 madalyayı ilimize getiren Arıkan ‘Altın Çocuk’ olarak anılıyor.

Antrenörü Katman ile aralıksız bir şekilde antrenmanlarına devam eden Arıkan’ın ayrıca ilk Türkiye Şampiyonasından sonra Sporcu Eğitim Merkezi bünyesinde atletizm yüksek atlama branşında devlet bünyesine alınırken en büyük hedeflerinin arasında ise Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezileri (TOHM) bulunuyor.

Sporculuk hayatını gazetemiz muhabirine anlatan Arıkan: “Ben spor hayatıma her çocuk gibi futbolla başlamak istiyordum. Arkadaşlarım atletizme gidiyordu sonra okulumuza atletizm antrenörü Melik Şah Katma geldi. Ben ve birkaç arkadaşımı seçti bende bu vesileyle antrenmanlara başladım” dedi.

“BALKAN, AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLARINDA DERECE YAPMAK İSTİYORUM”

Antrenmanlar öncesinde kendisini motive eden etkenlerin müzik dinlemek, kitap okumak ve bazı motivasyon videoları olduğunu aktaran Arıkan, şunları kaydetti: “Hedeflerim arasında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezilerine girmek, balkan, Avrupa ve dünya şampiyonlarında derece yapmak istiyorum.”

Kendisi gibi sporcu arkadaşlarına seslenen Arıkan, “Arkadaşlarıma öncelikle sporun sadece futbol, basketbol ve voleyboldan ibaret olmadığını söylemek isterim. Sporun içerisinde atletizm gibi ferdi branşların yer aldığını ve bu branşlara da şans vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Başarı elde etmek isteyen arkadaşlarıma tavsiyem ise başarılı olmak için inanmak lazım. Yediğine, içtiğine, izlediğine ve konuştuğuna kısacası her şeye dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca başarılarımı destekleyen başta aileme, antrenörüm Melikşah Katman’a, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve ENKA Spor Kulübüne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.