09-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan ve sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” Akdeniz Grubu Yüzme müsabakalarına Karaman ilinin de yer aldığı Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Burdur, Antalya illerinde gelen toplam 251 sporcu mücadele etti.

Karamanlı yüzücüler antrenörler Aziz Hopyar, Merve Çelik ve Yasemin Mortaş eşliğinde 12 kız, 8 erkek sporcu olmak üzere toplam 20 sporcu ile mücadele ettiği Analig Akdeniz grubunda ilk 6 ya girerek bir üst tura yükselme başarısı gösterdi. Karamanlı yüzücülerden Abdullah Özcihan ise 100 metre kelebek kategorisinde ikinci olma başarısı gösterdi.

Elde edilen başarıların Karaman adına gurur verici olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; "Öncelikle sporcularımızı, sporcularımızın çok değerli ailelerini ve antrenörlerimizi azim ve özverili çalışmalarından dolayı kutlamak istiyorum. Bu tür sportif başarılar aynı zamanda tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle köklü bir geçmişe sahip olan Türkçe’nin başkenti Karaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. İl Müdürlüğü olarak başarılı sporcularımıza desteklerimiz devam edecektir" dedi.