Karaman’da elde ettikleri başarılarla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran Karamanlı atletler 2015-2016 sezonuna hızlı başladı. 12 ve 18 yaş grubu sporculardan oluşan genç atletler, Kemal Kaynaş Stadyumunda yaptıkları çalışmalarına Milli Takım antrenörleri Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır eşliğinde devam ediyor. Daha iyi ve sağlam bir alt yapı için okullarda da yetenek taraması yapan antrenörler ise, keşfettikleri genç yetenekleri takıma kanalize ederek ülke sporuna faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. 
Geleceğin yıldız sporcuları olma yönünde emin adımlarla ilerleyen genç atletler çalışmalarına; Küçük gruplarda haftanın 4 günü(Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi), büyük gruplarda ise Pazar günü hariç haftanın her günü aralıksız devam ediyor. 10 Kasım’da Atatürk Koşusu ve 21 Kasım’da Mersin’de yapılacak olan Küçükler Kros Ligi yarışlarına hazırlandıklarını belirten genç atletler, yarışlarda Karamanı en iyi şekilde temsil etmek için ve birincilik kürsüsünde yer almak için koşacaklarını belirttiler. 
Karamanı ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden sporcularla her zaman gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Genç sporcularımız disiplinli ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ettiği sürece gelecekte birçok başarıya imza atacaklardır. Çünkü elde edilen başarıların hiç biri tesadüf değildir. İl Müdürlüğü olarak başarılı sporcularımıza desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.