Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı’nın 2022 yılı faaliyet programında yer alan Bedensel Engelliler ve Görme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Yüzme Türkiye Şampiyonasında yüzme antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde 4 sporcu ile mücadele eden Karaman ekibi, toplamda elde ettiği 12 madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

3 gün süren şampiyonada görme engelliler gençler kategorisinde mücadele eden Selda Özcan 100 metre serbestte altın, 100 metre sırtüstünde gümüş, 50 metre sırtüstü ve serbestte bronz madalya kazandı.

Bedensel engelliler gençler kategorisinde mücadele eden sporculardan Şevval Çelik ise, 100 metre serbestte altın, 100 metre kurbağalama, sırtüstü ve 50 metre serbestte bronz madalya kazanırken genç erkeklerde Emirhan Kılınç 100 metre serbestte bronz madalya kazandı. Yıldız erkeklerde mücadele eden Berkay Yavuz’da 50 metre ve 100 metre serbest ile 100 metre sırtüstünde bronz madalya kazandı.

Okul Sporları Bedensel Engelliler ve Görme Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası finallerinde dereceye girerek madalya kürsüsünde yer alan genç sporcular Selda Özcan, Şevval Çelik, Emirhan Kılınç ve Berkay Yavuz’u tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, elde edilen başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirterek antrenör ve sporculara başarılarının devamını diledi.