Sezon başında Karaköprü Belediyespor’dan Karaman Futbol Kulübüne transfer olan 28 yaşındaki forvet oyuncusu Umut Dilek, göstermiş olduğu performans ile taraftarların sevgisini kazandı.

TFF 3. Lig 2022-2023 sezonunda kırmızı-beyazlı forma ile 12 maça çıkan golcü oyuncu hırsıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazandı. Teknik Direktör Zafer Hızarcı’nın vazgeçilmezleri arasında olan Dilek, bu sezon oynadığı 12 maçta 1’i Ziraat Türkiye Kupasında olmak üzere toplamda 8 kez rakip fileleri sarsma başarısı gösterdi.

Karaman Futbol Kulübünün sadece önemli gol silahı olmakla kalmayan Dilek, maç esnasında rakip savunma oyuncularına yaptığı presle dengeleri değiştirdi. Öte yandan takımının savunmasına da sık sık yardımcı olan golcü, üçüncü bölgede yapmış olduğu kritik müdahalelerle rakiplerin ataklarını başlamadan bitirdi.

GEÇEN SEZON 17 GOL ATTI

Geçtiğimiz sezon Karaköprü Belediyespor forması giyen golcü, 17 gol atarak eski takımının da gözdesi olmayı başarmıştı. Kariyeri boyunca TFF 3. Lig’de 197 maça çıkan Dilek 95 gol kaydetti. Kariyerinde 10 kez de Ziraat Türkiye Kupasında mücadele eden Dilek, burada 2 gol attı.

İKİ KEZ GOL KRALI OLDU

Her iki ayağını da etkili kullanabilen nadir oyuncular arasında yer alan golcü forvet, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında da gol kralı olma sevinci yaşadı.

Geçtiğimiz hafta oynan Gümüşhane Spor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Umut Dilek’in bugün oynanacak olan Bayrampaşa Spor maçında forma giymesi bekleniyor.