Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün okullarda düzenlediği yetenek taraması projesi kapsamında Sabiha Gökçen Ortaokulunda yapılan atletizm seçmelerinde keşfedilen Görkem Arıkan, kariyerinde önemli bir başarıya daha imza atarak Enka Spor Kulübüne transfer oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörlerinden Melihşah Katman tarafından 3 yıl önce keşfedilerek atletizm sporu ile tanışan başarılı atlet Arıkan, yüksek atlama branşında elde ettiği derecelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İlk olarak 2020 yılında Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen U14 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda yüksek atlama branşında 1.30’luk derecesiyle ilk altın madalyasını kazanan Arıkan, ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gündüzlü Atletizm Sporcu Eğitim Merkezini de kazanarak kariyerinde ilk ciddi başarısını elde etmiş oldu.

Pandemi sonrası Adana ve Mersin illerinde düzenlenen yarışmalarda yüksek atlama branşında 1.64 ve 1.65 atlayarak kendi yaş kategorisinde en iyi dereceleri yapan Arıkan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübüne transfer olarak, kariyerinde ki ilk transferini de gerçekleştirmiş oldu. 2021 yılında da elde ettiği derecelerle başarı çıtasını daha da yukarı taşıyan Arıkan, bu kez ENKA Spor Kulübü’ne transfer olarak kariyerinde büyük bir başarıya daha imza attı.

Atletizm sporunu çok sevdiğini ve en büyük hayalinin milli takıma girerek ülkesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten Arıkan, “Yapmış olduğum branşın zorluklarına rağmen disiplinli ve programlı bir şekilde hedeflerim doğrultusunda çalışmalarıma devam ediyorum. Ailemle gurur duyuyorum, onlar ellerinden geldiği kadar beni destekliyor. Türkiye şampiyonu olduktan sonra ise ailem bana daha çok güvendi. Şimdiki hedeflerimde ise Salon Türkiye Şampiyonası, okul sporları ve federasyon yarışmalarında yeniden altın madalya kazanmak. Bana güvenen ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gündüzlü Atletizm Sporcu Eğitim Merkezi sporcularından Görkem Arıkan’ın Karaman’da birçok sporcuya rol model olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Okullarımız da başlattığımız yetenek taramalarında Görkem gibi yetenekli sporcularımızı Türk sporuna kazandırmak bizleri gerçek anlamda mutlu ediyor. Antrenörlerimiz eşliğinde çalışmalarına devam eden sporcumuz eminim ki ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Başarılı sporcumuzu özveri ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum.”