Yeni yeteneklerin Türk Atletizmine kazandırılması amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye Genelinde sekiz bölgede düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi’nin 2. Kademe yarışları tamamlandı.
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılan yarışlara 665 kız, 854 erkek toplam 1519 sporcu ve 318 takım katıldı.
Karamanı bu zorlu yarışlarda atletizm antrenörüMevlüt İnanır eşliğinde Gençlik ve Spor Kulübü atletizm takımından 12 sporcu temsil etti. Şampiyonluk geleneğini bozmayan başarılı atletler küçük erkekler kategorisinde takım halinde birinci olarak finallere şampiyon olarak gitmeye hak kazandı. 
Yarışlarda elde edilen sonuçlar ise, Küçük erkekler kategorisi ferdi sıralamada Mehmet Celil Durmaz ikinci, Ersin Taşkara yedinci, İsmet Furkan Yandı on beşinci, Mehmet Can Tonkutyirminci, Yıldız erkekler kategorisinde ise Yasin Akçakaya yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Küçük kızlar ise takım halinde dördüncü olarak ferdi sıralamada Derya Ateşli yarışmayı beşinci olarak tamamladı.
Karamanlı atletlerin kros ligi yarışlarında şampiyonluk serisini sürdürdüğünü belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Türkiye Atletizm Federasyonumuzun yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla gerçekleştirdiği yarışlarda Karaman ekibimiz aldığı sonuçlarla başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Amacımız daha fazla genç yeteneği atletizm sporuna kazandırarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak. Milli takımlarımıza sporcu vermek ve onların başarısını izlemek bizlere gurur veriyor.” şeklinde konuştu.