Türkiye Atletizm Federasyonu’nun tüm Türkiye çapında yetenek taraması niteliği de taşıyan Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi’nin 2017 sezonundaki 2. Kademe (Akdeniz Bölgesi) yarışlarında boy gösteren Karaman atletizm takımı, yıldız erkekler kategorisinde Ersin Taşkara ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Atletizm antrenörleri Mevlüt İnanır ve Zuhal Kaya eşliğinde 9 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi başarılı atlet Taşkara’nın 9.39’luk derecesi ile finale kalma başarısı gösterdi. Hatay’da düzenlenen yarışlar sonunda takım halinde 2. olan Karaman ekibi ayrıca, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek final yarışlarında Karaman’ı temsil edecek.

Kuşadası’ndaki final yarışmalarının aynı zamanda Türkiye Şampiyonası niteliğinde olacağını belirten İnanır, “Türkiye Atletizm Federasyonu’nun tüm Türkiye çapında yetenek taraması niteliği de taşıyan Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi’nin 2017 sezonundaki ikinci kademesi sekiz merkezde yapılan yarışmalar sonunda final kademesine gitmeyi garantileyen ekipler de belirlenmesinin ardından tamamlandı. Kocaeli, Denizli, Hatay, Kayseri, Tokat, Çorum, Erzincan ve Gaziantep’teki ikinci kademe yarışmalarına ise 1485 atlet katıldı. Karaman olarak finallere kalma başarısı gösterdiğimiz için mutluyuz. İnşallah Kuşadası’nda da iyi bir yarış geçirerek ilimize madalyalarla dönmek istiyoruz” dedi.