Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Çim Sahasında başlayan ve TRT Spor tarafından naklen verilen “Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası” yarışları 20’si yabancı olmak üzere toplam 214 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Puan toplama açısından da önemli olan yarışlarda sporcular 4 bin 200 metre uzunluğundaki zorlu parkurda pedal çevirdiler. Zorlu ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda Karaman bisiklet takımı sporcularından Fatma Sezer ikinci, Kader Şahin ise üçüncü olarak Karaman bisiklet takımı adına büyük bir başarıya daha imza attılar. Alınan başarılı sonuçların ardından TRT Spor tarafından Karaman bisiklet antrenörü Barış Ünlü ile yarışlar hakkında röportaj yapıldı. Röportajda konuşan Ünlü, Karaman’da bisiklet sporu adına yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Kadın Kanserleri” İçin Pedal Çevirdiler
Elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını belirten bisiklet antrenörü Barış Ünlü, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde de yer aldıklarını belirterek, Kadın kanserleri konusunda toplumda farkındalık oluşturulması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla Sakarya’da düzenlenen Kadın Kanserleri Farkındalığı için düzenlenen etkinlikte yer aldıklarını ve Karaman’ın ismini yaptıkları bisiklet sporu ile her yerde en güzel şekilde duyurmaya çalıştıklarını belirtti.

Karamanlı Bisikletçiler Türkiye’de Marka Haline Geldi
Karamanlı bisikletçilerin Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Bisiklet takımımızın gittiği her yarışta derecelerle dönmesi ve ayrıca yapılan sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaları bizler için gurur verici bir tablo. Antrenörümüz Barış Ünlü eşliğinde bisiklette güzel bir alt yapı oluşturduk. Takımımız azimli ve disiplinli çalışmalarının karşılığını aldıkları başarılı sonuçlarla süslemeye devam ediyor. Ayrıca başarıları ile tüm dikkatleri üzerine çeken bisiklet takımımız Karamanımızın adını en güzel şekilde duyurmaya devam ediyor” dedi.