Türkiye genelinde yapılan yarışlarda elde ettikleri başarılarla adını en iyi şekilde duyurmaya devam eden Karaman bisiklet takımı başarılarına yenilerini eklemek istiyor. Çalışmalarına milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü eşliğinde aralıksız devam eden Karaman bisiklet takımı sporcuları 10-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yol Bisikleti Yarışlarında şampiyonluk geleneği bozmayarak adeta kürsü kapatmıştı. 
Karamanlı bisikletçilerin Türkiye’de marka haline geldiğini belirten Ünlü;” 24-27 Mart 2016 tarihleri arasında Alanya’da " Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Yol Bisikleti Yarışları" yapılacak. Yarışmaya ilimizden Gençlik ve Spor Kulübü, Performans Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü ve Karaman Ekstrem Spor Kulübü bisiklet sporcuları katılacak. Bu yarışma 4-7 Nisan 2016 tarihleri arasında Hollanda’da yapılacak olan ve ilimizden 6 milli sporcunun katılacağı yarışmalar için ön hazırlık olacak” diye konuştu.
Karaman’ın bisiklette önemli bir yol kat ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Karaman bisiklet takımı antrenörümüz Barış Ünlü eşliğinde Türkiye’de başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Elde edilen başarılar bizler için gurur kaynağı. Alanya’da birincisi gerçekleştirilen Yol Bisikleti Yarışlarında 9 madalya ve 2 kupa ile Karaman’ı en iyi şekilde temsil eden bisiklet takımımız ikinci ayağı düzenlenecek olan Puanlı Yol Bisikleti Yarışlarında daha iyi derece alarak başarı çıtasını yükseltmeye devam edecektir” dedi.