Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet branşın da elde ettiği başarılar ile Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Türkiye genelinde yakalamış olduğu başarılarının yanına uluslararası başarılarını da eklemeyi bilen Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına emin adımlarla ilerliyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet sporcusu Sabri Yıldırım büyük erkekler kategorisinde 18-28 Mart 2015 tarihleri arasında Balıkesir ilinde yapılacak olan Milli Takım kampına katılacak. Elde edilen başarılar ve gelen milli görev ile Karaman’a yeni bir gurur yaşatan Sabri Yıldırım 28 Mart-03 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale ilinde yapılacak olan “Tour of Çanakkale” turnuvasına katılarak 2016 olimpiyat puanları kazanma mücadelesi verecek.

Yaşanan bir diğer önemli gelişme ise,  Karaman Gençlik ve Spor Kulübü genç bayan bisiklet sporcularından Kader Şahin’in Antalya TOHM’a (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) alınması oldu. Bisiklet sporcusu Kader Şahin’in TOHM’a alınması ile birlikte Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımından toplam 9 sporcu TOHM lara katılmış oldu.

Amacımız Milli Takımlara Daha Çok Sporcu Göndermek

Bisiklet sporunda yaşanan gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Amacımız Karaman’da spor kültürünü en tabana yaymak ve milli takımlara daha çok sporcu göndermektir. Bisiklet dalında bir marka olan Karaman ili ilerleyen yıllar içerisinde Avrupa mücadelesi vermek amacındadır. Takımımız 2020 olimpiyatları için hazırlanmakta olup, çok büyük bir aksilik olmaz ise bu takımımızdan bir ya da iki sporcumuzu 2020 olimpiyatlarında izleme fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.