20-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Balıkesir ilinde gerçekleştirilen İşitme Engelliler Milli takım kampına davet edilen Karaman’lı judocular Ali Rıza Öğredici, Cennet Çolak ve Ayşe Kesiktaş gösterdikleri performansla 26-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Ermenistan’da yapılacak olan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan eşliğinde antrenmanlarına devam eden başarılı sporcular, Ermenistan’da yapılacak olan şampiyonada birincilik kürsüsü için mücadele edeceklerini ve Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak istediklerini belirttiler.
İşitme Engelliler Milli Takımında Karamanlı sporcuların olmasının gurur verici bir durum olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Sporcularımız, azim ve inançları ile tüm engelleri bir bir aşarak Karaman’ın gururu olmaya devam ediyorlar. Öncelikle bu azim ve çabalarından dolayı sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Zorlu ve çekişmeli geçecek olan şampiyonada sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 
Türkiye Judo Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası 26-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Ermenistan’da yapılacak.