2014-2015 Judo Federasyonu faaliyet programında yer alan Ortaokullar Türkiye judo şampiyonası ve Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası 18-20 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara ve Aydın İllerinde yapıldı.

18-20 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası Ankara ilinde gerçekleşti. Karaman’ı Gençlik ve Spor Kulübü adına Cahide Eke’nin temsil ettiği şampiyona bir birinden zorlu müsabakalara sahne oldu. Çalışmalarına Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan nezaretinde devam eden Cahide Eke, bu zorlu şampiyonada rakiplerini birbir yenerek Ümitler kategorisi 44kg’da Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Daha ilk yılında tecrübeli sporcuların arasında yarışarak Türkiye Şampiyonu olan Cahide Eke, Milli Takıma davet edilerek Karaman’a ayrı bir gurur yaşatmıştır.

Diğer bir başarı ise yine 18-20 Mart 2015 tarihleri arasında Aydın ilinde yapılan Ortaokullar Türkiye Judo Şampiyonasından geldi. 50 ilden 500 sporcunun katıldığı şampiyonada Karaman Gençlik ve Spor Kulübü olarak 5 kız ve 2 erkek sporcu ile katıldı.

Karaman’ı temsilen Gençlik ve Spor Kulübü judo sporcularının katıldığı müsabakalar zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmek için ter döken sporcular yarışmalar sonunda 1 altın ve 1 bronz madalya alarak güvenleri boşa çıkarmadı.

Şampiyonanın ilk günde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü ve aynı zamanda Anafartalar ortaokulu öğrencisi olan Feyzullah Uysal 46 kg’da Türkiye Şampiyonu olurken, Kemal reis Ortaokulu öğrencisi Ezgi Karademir ise 44kg’da Türkiye 3.olmuştur. Müsabakaların 2.ci gününde ise Durmuş Ali Gülcan Orta Okulu öğrencisi 48kg’da Aynur Elyiğit çıktığı 3.lük maçında rakibine yenilenerek 5.ci olmuştur. Anafartalar ortaokulu öğrencisi Samet Serçeli ise rakibi karşısında şansız bir şekilde yenilerek şampiyonada 7. olmuştur.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, alınan derece ve başarıların kendilerini mutlu ettiğini belirterek, hedeflerinin Karaman judosunu çok daha iyi yerlere getirebilmek olduğunu ifade etti. Ulusal ve Uluslararası arenada Karaman’ı en iyi şekilde temsil edecek bir takım oluşturmanın gayesi içinde olduklarını belirten Kısacık, "Çok yetenekli ve gelecek vadeden bir sporcu portföyüne sahibiz. İnşallah en kısa sürede hedeflerimize de ulaşacağız" diye konuştu.
HABER MERKEZİ