Sakarya ilinde her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Judo turnuvası, bu yıl daha büyük bir organizasyon ile 10 ülke ve yaklaşık 40 ilden toplam 1500 sporcunun katılımı ile Serdivan Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bu büyük organizasyonda Karaman Judo ekibi, milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan nezaretinde 8 sporcu ile mücadele etti. Karaman Gençlik ve Spor judo takımı olarak müsabakalarda ter döken ve birincilik mücadelesi veren Karaman ekibi gösterdikleri performans ve centilmence hareketleri ile göz doldurdu. Zorlu müsabakalarda yer yer zor anlar yaşayan Karamanlı judocularantrenörlerinin talimatlarıyla mücadelelerini zafere dönüştürmesini bildi. Müsabakalar sonunda 50 kg’da F. Enes Uysal ve 44 kg’da Ezgi Karademir altın madalyaya uzanan sporcular olurken, yine 44 kg’da Eda Karademir ve +70 kg’da Ebru Atabay bronz madalyanın sahibi oldular.

Nefes kesen müsabakaları değerlendiren milli takım judo antrenörü Türe,” Sporcularımız her geçen gün başarı çıtasını yükselterek, böylesine önemli organizasyonlarda tecrübe sahibi oluyorlar. İlimiz adına bu şampiyonada güzel bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Sporcularımız Karamanımızın adını her şampiyonada başarılı bir şekilde duyurmaya devam edecekler” diye konuştu.

Karaman’da Judonun yükselen bir değer olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Sporcularımızın elde etmiş oldukları başarılar bizleri mutlu ediyor.  Karaman ilimiz artık judo da kendini kanıtlamış ve başarılara alışmış bir şehir. Böylesine önemli bir organizasyonda Karamanımızı temsil eden antrenör ve sporcularımızı göstermiş oldukları gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.