Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarına devam eden karate takımında alınan başarılı sonuçlar yüzleri güldürüyor. Karate antrenörü İhsan Özbek nezaretinde çalışmalarına devam eden minik ve yıldız karateciler yeni sezonda başarı çıtasını yükseltmek için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Son olarak Aksaray ilinde düzenlenen 4. İller Arası Hasan Dağı Öğretmenler Günü Karate Turnuvası’nda 11 altın, 8 gümüş ve 12 bronz madalya alarak kata ve kumite kategorilerinde takım halinde üçüncü olan Karaman ekibi başarılarına yeni sezonda da sürdürmek istiyor.

Karaman’da karate branşında büyük bir yol kat ederek sağlam bir alt yapı oluşturduklarını belirten Özbek, “Minikler ve yıldızlar kategorilerinde 45 sporcumuz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni başlayan sporcu grubumuz ile haftada üç gün, yarışmacı grubumuz ile hafta dört gün çalışarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Buradaki en büyük amacımız milli takımımıza Karaman olarak sporcu ve sporcular vermek. Geçen yıl milli takımımıza 5 sporcu göndererek en büyük adımı attık. Bu yıl ise milli takımımıza daha çok sporcu göndererek hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz” dedi.

Karate branşında elde edilen başarılı sonuçların Karaman’da karate branşının gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tek amacımız Karaman’da sporda başarı çıtasını en üst noktaya çıkarabilmekti. Şükürler olsun şuanda spor branşlarımızda bir birinden değerli başarılı sonuçlar geliyor ve gelmeye de devam ediyor. İnşallah karatede branşımızda da milli takımımıza daha çok sporcu vererek Türk sporuna katkı sağlayacağız.”