9. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonununda 5 km’lik yarışda, maraton yüzücülerimiz Mustafa Şen, Fatih Ceyhun Umutlu ve Osman Asenakutlu Türkiye ve Yunanistanlı sporcularında arasında bulunduğu 250 kişilik gruptan yaş kategorilerinde bir üçüncülük ve iki altıncılık kazanarak bir başarıya daha imza attılar.
Günler öncesi yağmurlu geçeceği bilinen kış yüzme maratonu boyunca yağmur eksik olmadı. Hava durumu nedeniyle kumluk plajında saat 12.00 de başlaması beklenen maraton başlama saati 13:00’e alındı. 5000 metre güzergahı değiştirildi.
9. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunun teması bu yıl kadınlara uygulanan şiddete karşı tepki göstermek amacıyla ''Kadına Şiddete Hayır'' olarak belirlendi.
Maratoncularımız bu yarışta elde ettikleri başarı ile uluslararası  platformda daha iddialı olduklarını bir kez daha ispat ettiler. Elde ettikleri bu başarı ile haziran ayında yapılacak Kaş/Meis Açık Deniz Yüzme Maratonu ve Temmuz ayında yapılacak olan Uluslararası Boğaziçi Yüzme Maratonunda da iddialı olduklarını kanıtladılar. Sporcularımıza Karaman'ı başarı ile temsil ettikleri için teşekkürlerimizi sunar ve başarılarının devamını dileriz.