Antalya’da düzenlenen Türkiye Gençler Kadetler Okçuluk Şampiyonası’nda Karaman Gençlik ve Spor Kulübü okçuluk takımı genç erkekler kategorisinde Türkiye 2.’si, genç bayanlarda ise Türkiye 4.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Büyük heyecanın yaşandığı şampiyonada Karaman Okçuluk takımı sporcularından Ahmet Turgut Tokdemir 660 puan ile Türkiye 6.’sı, Hasan Hüseyin Kozan ise 656 puan ile Türkiye 9.’su olma başarısı gösterdi. Elde edilen başarılı sonuçların ardından Hasan Hüseyin Kozan milli takım elemelerini az bir farkla kaçırırken Ahmet Turgut Tokdemir milli takım elemelerine katılmaya hak kazanan sporcu oldu. Kadetler bireysel atışlarda ise ilk elemeyi geçmeyi başaran Karaman okçuluk takımı sporcuları geleceğe yönelik ümit vadettiler.
Okçuluk spor dalında başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Öncelikle elde edilen başarılardan dolayı antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Elde ettikleri başarılar bizler için gurur kaynağı oldu. Okçuluk branşının ilimizde yeni bir spor dalı olmasına rağmen başarı çıtası her geçen gün artmaktadır. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.”