Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet takviminde yer alan 2016 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve 2016 Türkiye Satranç Birinci Ligi 17-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

Konya’da 24 takım ve 315 sporcunun yarıştığı 2016 Türkiye Satranç Birinci Ligi sonunda Karaman Belediye Spor Kulübü 2017 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi. Yine 68 takım ve 948 sporcunun mücadele ettiği 2016 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda Karaman Masterler Spor Kulübü 2017 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselme başarısı gösterirken, Karaman Doğu Kışla Spor Kulübü ise İkinci Lige yükselme başarısı gösterdi.

Konya’da gerçekleştirilen şampiyonada bir üst lige yükselen takımları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Kulüplerimizin elde ettiği bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Alınan bu önemli başarılar ilimizde satranç branşının gelişimi ve şekillenmesi açısından oldukça önemli. Sporcularımızın elde ettiği bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum.”