Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı tarafından Alanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Bedensel Engelliler Genç-Yıldız Yüzme Türkiye Birinciliği yarışmaları toplam 45 sporcunun katılımıyla Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Karamanı bu zorlu yarışlarda Gençlik ve Spor Kulübü olarak antrenör Aziz Hopyar eşliğinde Neslihan Kılıçoğlu ve Salim İmren temsil etti. İllerini en iyi şekilde temsil etmek için tüm hünerlerini sergileyen başarılı sporcular aldıkları derecelerle yüzleri güldürmeyi bildi. Zorlu ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda Neslihan Kılıçoğlu 100 metre sırt S6 grubu Türkiye 3.’sü, 100 metre kurbağalama S6 grubu Türkiye 2.’si, bir diğer sporcu Salim İmren ise 100 metre kurbağalama s9 grubu Türkiye Şampiyonu ve 100 metre serbest s9 grubu Türkiye 2.’si olarak kariyerlerinde yeni bir başarıya daha imza attılar.

Her iki sporcunun da başarı grafiğinin gün geçtikçe arttığını belirten Hopyar;” Müsabakalarda her iki sporcumuza da güvencimiz tamdı. Güzel ve başarılı bir yarış çıkardılar. Çalışmalarımızın karşılığı böylesine güzel derecelerle süslemek gurur verici bir durum. Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Elde edilen başarıların Karaman adına gurur verici olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; “Sporcularımız yine tüm engelleri aşarak güzel ve gurur verici bir başarıya imza attılar. Sporcularımızın bu başarısı bizler içinde gurur kaynağı. Ayrıca ilimizde yeni kurduğumuz Oturarak Voleybol takımımızda da yer alan sporcularımız azimleri ve başarıları ile diğer arkadaşlarına örnek oluyorlar. Antrenör ve sporcularımız tekrar tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.