18.Uluslararası Likya/Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamının 6. Gününde 11. Uluslararası Meis-Kaş yüzme yarışması saat 9:00’daMeis Adasından başlayıp Kaş’ta sona eren yarışta, Türk ve Yabancı 26’sı bayan 245 yüzücü katıldı.

Yarışmanın başlama düdüğünü Kaş Belediye Başkanı Halil KOCAER ve Meis Belediye Başkan vekili YorgoSamsakos çaldı. Karaman’ın altın kulaçları Fatih Ceyhun Umutlu, Osman Asenakutlu ve Mustafa Şen’in de yer aldığı yarışmalar Meis- Kaş arasındaki 7.5 kilometrelik mesafede kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Atılan her kulacın kardeşlik ve barış için olduğu spor müsabakasında Karamanlı kulaçlar kendi kategorilerinde dereceye girerek haklı bir gurura daha imza attılar.

Elde edilen başarının Karaman’ın tanıtımı açısından da önemli bir yere sahip olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “11. Uluslararası Meis-Kaş yüzme yarışlarında barışın ve dostluğun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür organizasyonların barışa, dostluğa katkı sağladığını düşünüyorum. Böylesine önemli bir organizasyonda Karamanı en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin dünya barışı için, Kaş- Meis dostluğu için devam etmesini diliyorum” diye konuştu.