Almanya’nın Bremen kentinde yapılacak 22. Dünya Karate Şampiyonası için geri sayım başladı.

5-9 Kasım tarihleri arasında 107 ülkeden 966 sporcunun katılımıyla yapılacak organizasyona tam kadro katılacak Karate Milli Takımı, antrenmanlarını şampiyonanın yapılacağı ÖVB Arena’da sürdürdü. Çarşamba günü başlayacak Dünya Şampiyonası için son hazırlıklarını Bremen’de sürdüren Karate Milli Takımı’nda moraller yerinde.

Son Dünya Şampiyonu Enes Erkan üst üste ikinci kez kürsünün zirvesini hedeflediğini söyledi.

“ÇIKIP MADALYALARI ALACAĞIZ”

2012 Paris’te kumite ferdi +84 kiloda Dünya Şampiyonu olduktan sonra milli forma altında katılım gösterdiği uluslararası organizasyonların tamamında final yapma başarısı gösteren Enes Erkan, Almanya’da yapılacak Dünya Şampiyonası kamp sürecinin çok verimli geçtiğini belirterek, “En iyi şekilde hazırlandık. Takım olarak herkes kendini iyi hissediyor. Geriye sadece o günkü motivasyonumuzun üst düzeyde olması kaldı. Nasibimizde varsa çıkıp madalyaları alacağız” dedi.

“KENDİMİ ŞAMPİYON OLARAK GÖRMEM”

Biri bu yıl Finlandiya’da olmak üzere Avrupa Şampiyonası’nda son iki yıl zirveye çıkarak formda olduğunu gösteren ve başarısının formülünün çok çalışmak olduğunu ifade eden Enes Erkan, “Hiçbir zaman kendimi şampiyon olarak görmem. Kazandığım şampiyonluğu geride bırakırım. Çünkü şampiyonum düşüncesiyle hazırlandığınız zaman ister istemez baskı oluşabiliyor. Almanya’ya kendimi şampiyon olmuş gibi hissederek gelmedim. Şampiyon olmamış gibi hazırlandım ve geldim. Çünkü o şampiyonluğu istiyorum” diye konuştu.

“KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM”

Dünya ve Avrupa’da dört yıl boyunca hiç yenilmeden şampiyon olmanın hedefleri arasında yer aldığına dikkat çeken milli sporcu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bir sporcunun hayatında disiplin kesinlikle olacak. Şampiyonluk için normal çalışma yetmiyor. Ekstra çalışma yapmak gerekiyor. Çünkü kolay değil. En büyük rakibim kendim. Kendini aştığın zaman rakiplerini de aşmış oluyorsun. Sıkletimde iyi sporcular var tabii. Birçoğu ile bu yıl önemli organizasyonlarda karşılaştım. Ancak kendimi çok iyi hissediyorum. Çıkıp mücadelemi şampiyon olmak için vereceğim.”

“SUNULAN İMKANLAR ÇOK İYİ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın sporcu ve antrenörlük geçmişinin bulunmasının sporcular açısından büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Erkan, “14 yıldır Milli Takım’dayım. Birçok federasyon gördüm. Geçmişe bakıldığında imkanlarımız büyük ölçüde değişti. Sunulan imkanlar çok iyi” diyerek sözlerini sonlandırdı.