Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Türkiye Karate Federasyonu, Samsun’da yapılacak Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası ile eş zamanlı kan bağışı Kampanyası düzenliyor.

Farkındalık oluşturarak gençlerin sosyal sorumluluk projelerine katılıp destek olmalarını sağlamayı hedefleyen Türkiye Karate Federasyonu, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nün ardından Türk Kızılayı ile de işbirliği yaptı. Bu kapsamda Samsun’da yapılacak Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ile eş zamanlı olarak kan bağışı Kampanyası düzenleniyor. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda, ‘Siz de kan bağışçısı olup gönüllerde yaşayın’ sloganı ile 21-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek kampanya ile Türk karatesinin genç yıldızları hem sikletlerinin en iyisi olabilmek için mücadele verecek hem de kan bağışında bulunarak gönüllerde yaşayacak.

"DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ve geleceğin emin ellerde olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Federasyon olarak güçlü bir altyapı için yaptığımız çalışmaların yanında sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyoruz. Daha önce Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile toplumda problemli olarak tabir edilen çocuklara yönelik ve hala devam eden bir çalışmamız olmuştu. Şimdi de Türk Kızılayı ile ortak hareket ediyoruz. Çünkü her yıl binlerce insan bir kaza ya da hastalık sonucu değil, kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Ülkemizde de yıllık kan bağış oranının, nüfus oranımızın çok altında olduğunu biliyoruz. Samsun’da yapacağımız bu kampanya ile gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Delihasan, karate camiasının bu tarz projelere duyarsız kalmadığını ve destek verdiğini ifade ederek, mücadele edecek tüm sporcu, antrenör ve görev yapacak hakemlere başarılar diledi.

40 İLDEN YAKLAŞIK BİN 200 SPORCU

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle organize edilecek Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası, 20-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonanın sona ermesinin ardından 23 Kasım Pazar günü ise Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası Milli Takım seçme müsabakaları gerçekleşecek. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı şampiyonada 40 ilden yaklaşık bin 200 sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. 1994-2001 doğumlu sporcuların katılım göstereceği müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapılacak. Ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapılacak şampiyonada 33 dalda madalya dağıtılacak.