Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, Bursaspor karşısında sergiledikleri oyun ile son 3 yılın en iyi futbolunu oynadıklarını belirterek, “Kardemir Karabükspor futbol kamuoyuna bir mesajı da çok net bir şekilde verdi” dedi.

Sahasında Bursaspor’u 3-2 mağlup ederek alt sıralardan yukarılara tırmanyana başlayan kırmızı-mavili ekibin başkanı Mustafa Yolbulan, son yılların en iyi futbolunu oynadıklarını söyledi.

Bursaspor karşısında sezonun değil, son 3 yılın en iyi futbolunu oynadıklarını kaydeden Yolbulan, “İlk yarı öndeyken maç çok rahat 3-0 olabilirdi. Sayısız fırsat yakaladık ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sonrasında yenik duruma düştük. Futbol enteresan. Yediğimiz ikinci golde çok ciddi hakemler hatası silsilesi oldu. Bu biraz moralimizi bozdu ama bu hata Allah’tan 44. dakikada oldu. Devreden sonra takım toparlandı. Çok ihtiyacımız olan ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Kardemir Karabükspor Türkiye futbol kamuoyuna da mesajı çok net bir şekilde verdi. Çok iyi bir takımız ve son sıralara düşmüş olmamızın sebebi, sezon başından beri sakatlıkların ve talihsizliklerin bir türlü yakamızı bırakmaması. Sakatların düzelmesiyle ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdik. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı candan tebrik ediyorum. Bize söyleyecek söz bırakmadılar. İnşallah galibiyetlerin devamı Eskişehir’de gelecektir” dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Galatasaray ile Furkan ve Umut transferinde anlaştıklarını da kaydeden Yolbulan, “Furkan bizim kendi futbolcumuz diye addettiğimiz bir oyuncuydu. Sezon başında gelmesi gerekiyordu ama olmadı. Galatasaray Kulübü ile her türlü anlaştık. Futbolcularla görüşmelerimiz devam ediyor ve imzaları atacağız. Şu an futbolcularla yüzde yüz bitmiş değil ama sorun da yok. Yasin konusunda da Galatasaray ile anlaştık ama kendisi gelmek istemedi. Galatasaray’da oynamak istediğini söyledi. Biz de futbolcuyu zorla getirecek değiliz. Gelmek istemiyorsa kendi bileceği bir şey. Üçlü paketten Yasin’i çıkartmak zorunda kaldık. Galatasaray ile sorun yok Yasin gelmek istemedi” diye konuştu.

Kanat ve santrafor bölgesine çalışma yaptıklarını ve olgunlaşan bir şeyin olmadığını dile getiren Yolbulan, “Şu an bir tane ön bölgeye yabancı transfer yapmayı planlıyoruz. Olur olmaz ama ara dönemde transfer yapmak çok zor. Karabükspor’un bünyesine uyacak kalitede ve artı değer katacak düzeyde bir oyuncu yurt dışından bulabilir miyiz, bilmiyorum. Gerekli çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.