Kısa adı KARDOF olan Karaman Doğa Sporları Fotoğraf Gençli ve Spor Kulübü Derneği üyeleri ülkemizin pek tanınmayan Dağpazarı kanyonunun ulaşılmaz köşelerini geçti.

5 kişilik ekip çok riskli kanyon geçişinde Dağpazarı Kanyonunun iç kısımlarına teknik malzeme kullanarak ulaştı. Kardof ekibi zorlu doğa sporlarının riskler içerdiğini ve dağpazarı kanyonununda riskli bir etkinlik olduğunu ancak kazasız bi şekilde bu faaliyeti bitirdiklerini açıkladılar.

Zorlu kanyon macerası hakkında Kardof Yönetim Kurulu Başkanı Fedai Erkocaoğlu'nun yazısı şöyle;
''Sabah 7 selman dan gelen telefon hocam Abdullah uyumuş kalmış  sağlık olsun  tabii bu kadar da sağlık olmasın ama Abdullah bu hani birisi uyursa gider uyandırırız ama Abdullah için Adana’ya gitmek oradan da başka bir kanyonu yapmak olurdu. Neyse ki sabah sabah bi şakanın içinde olduğumu anlamam geç olmadı Abdullah çoktan gelmiş ve Selman la kulüpte ekibi bekliyorlar. Yine Dağpazarı ve yine gecit vermeyen dar geniş şelalecikler bakıyorsun her yerinden sular akıyor bakıyorsun sıcaktan bunalıp bi havuzcuğun içinde buluyorsun kendini, bezende o kadar soguk ki hipotermiya ya girdiğin zamanların oluyor o derece soguk. Ketsel kapızı ünlü Dağpazarı kanyonu 5*6 yıldır iyice ezberlediğimizi sandığımız kanyon her sene kendini bu kadar mı değiştirir. Müthiş sakladığı güzellikler, mesela su samuru mesela balıklar, su örümcekleri, sülükler, su yılanları, dağ keçileri ve bilmediklerimiz. Kimselerin cesaret edipde ileri gitmediği kanyonun her yerinden denememizi bu yılda sürdürmeye devam ettik, yine aşağıya ortadan kanyona inmeyi planladığımız noktada sert ve uzun bir yamaç 100 metrelik bir uçurum önümüzü kesti. Bu defa 5 kişiydik ve aracımızı sanki 4 x 4 gibi kullanarak kanyonun orta bölümünde bir yerlere gelebildik Yüksel hoca orucunda etkisiyle neredeyse kanyona kadar inecekti arabayla ama birden yol bitti J geldiğimiz orta kısmın da yine bizim için çaresiz olup geri dönmemiz gerektiğini anlamamız fazla uzun sürmedi. Kanyonun en bilindik ve gideşe uygun yerinden gitmeye karar verdik, yani kanyonun ezberini ettiğimiz alt tarafı. Yine yanımızda su gecirmez cantalarımız neoprenlerimiz tam degildi ,,, günün birinde ne zaman malzemeyi tama ulaştırırsak kanyonuda baştan sona o gün geçecegiz.. kanyon a oğlen 12 gibi girdik ve Mut tan gelmiş genç çocukların korkulu ve birazda meraklı bakışları eşliğinde faaliyetimize başladık. Çocuklar sanki ne yapıyorsunuz der gibi şaşkın bakışlarla kanyonun içine ilerlediğimizi izledi. Kanyonda fazla geçmemişti ki buldum işte buldum diye arşimetin suyu kaldırma kuvvetini bulmuş bir hal ile Tayyar çığlıklar içinde, baktık ki bir incir ağacında olgunlaşmış incirleri bulmuş. Gerçekten incirlerin lezzeti mükemmeldi. Kanyonun suyu ne azalmış nede çoğalmış aynı durumda akmaya devam ediyor. İlk defa kanyon heyecanını yaşayanların acemiliği ilk düşüşten sonra ilk ayak vurması yada ilk suya hızlı gömülüşten sonra geçiverir ki bizim de arkadaşlarımızın durumu aynen böyle oldu. Kayaların içinden arkasından altından üstünden yanından yani kanyon anlatılamaz mutlak yaşanması gerekir….. Tüm arkadasların devam etme ısrarına rağmen Fedai ve +Yüksel faaliyetin son noktası olduğunu belirttiler ve ….Kanyonun 5 de 1 lik bölümünü yapıp geri döndüğümüzde hepimiz yaptığımız etkinliğin anısı ile yeniden kanyonda olmak üzere vedalaştık . o mavi turkuaz gök sulara hoşcakal dedik. Can dostumuz Abdullah kardeşimize hayırlı yolculuklar dileyerek Mut tan ayrıldık . bir kardof etkinliğini daha kazasız belasız bitirerek yeniden görüşmek üzere.''diye ekledi.

www.kardof.com