KARDOF 5 Şubat Pazar günü Yuvatepe Köyünde  kar festivalini gerçekleştirmiştir. 

Etkinlikle ilgili yazı aşağıdadır;

KARAMAN 1. GELENEKSEL KAR FESTİVALİ (YUVATEPE KÖYÜ) 5 ŞUBAT 2012
Sisle başlayan bir gün, hava sıcaklı -8 derece, dernek binasına geldiğimde saat 8.45 di, derken bir çok kişi toplanmıştı çoktan ki otobüs firmasının sağlayacağı aracın mazotonun donduğu ve gecikeceği haberini aldık. Olsun daha bir çoğumuz kahvaltımızı yapmamıştık. Derken ne bulduysak sabah sabah kimimiz kahvaltısını yaptı kimimiz sabahın o soguk vakti sıcak sohbetlerini gerçekleştirdi. Derneğin sağladığı tozlukları ayaklara geçirme telaşı sabah sabah görülmeye değerdi. Aracımız geldi ve sislerin ardında kaybolan Karaman’dan yavaş yavaş uzaklaştık, Orda bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de demiyeceğimiz bir köy değildi artık, köy görülmüştü, gittik ve gördük, caminin yanından döndüğümüzde fark edebildim minaresini; sisi düşünün o kadar yoğundu. Köy Evine erken giden 1. araçda bulunan arkadaşlarım coktan evin sobasını yakmış ve ısınmaya başlamışlardı bile. Kayıp eğleneceğimiz hemen evin arkasında başlayan sırta doğru teker teker bahçenin kalabalığı azalırken, can simitleri, leğenler, kamyon lastikleri, şişirilmeyi bekleyen deniz yatakları, plastik bidonlar, kızaklar, ve kızak yerine geçebilecek her türlü edavat mesela anne annemin tomoğrafi sonucları,naylon çöp poşetleri, sol bacağımın rontgen filmi, mutfakdan kapıp kaçtığım çiğ köfte tepsisi, daha neler neler tepeye doğru taşınıyordu. 7 den 70 e herkes ordaydı. Köylü çocuk ve yetişkinlerden KARDOF a katılanlar ve naylon poşet desteğinde bulunanlar bile oldu. Uzun zamandır ki ben bir yetişkin olarak bu kadar çocukluğumu yaşadığımı hatırlamıyorum, insanlar üçerli, dörderli hatta otobüs arka koltuğu gibi altışarlı, kamyon lastiğine, deniz yatağına doluşuyor, yanından poşetle kayan arkadaşlara selam vererek 40 metrelik bir parkurda kendini aşağıya bırakıyordu. Kimi planjönle, kimi uçarak, kimi düşerek kar kulvarının zorlu kayma becerilerini gösteriyordu. Ara sıra yaşanan kazalar bile bu tadı bozamadı. Herkesin karnı acıkmıştı, Evden bir çırpıda çıkamamıştık ama eve bir çırpıda döndük hatta ben gelmeden kardan adam bile yapılmıştı. Ocak başına toplandık . Alınan sucuklar yanmış, yarı pişmiş veya tam kıvamında herkes kendin pişir kendin ye köz ateşinde ya elini ya sucuğu yada ekmeğini yakarak da olsa karnını doyurmayı başardı. Sucuk pişirirken insanların yardımseverliğimiydi gözlerimi yaşartan yoksa ateşten çıkan duman mı bilemedim. Bu kadar mı tatlı olurmuş bu sucuk yarabbim : bu kalabalıkta şehirli insanların köy bahçesine uyumu görülmeye değerdi. anı fotoğrafları çekildi, sıcak kahveler, çikolatalar ve çaylar içildi. KARDOF la mutlu bir Pazar daha yaşayarak sıcak sohbet eşliğinde KARAMAN’a döndük, 

-KARDOF’UN MİSYONU-
KARDOF, Doğa sporları ve Fotoğraf sanatında tanıtım, eğitim ve bilim yönünden gelişme ve yayılmayı sağlayarak; bireysel ve toplumsal niteliklerin geliştirilmesini, üyeler arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi, çevre bilincinin oluşması ve korunmasına bilinçli katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
-KARDOF’UN VİZYONU-
Tüm doğa sporlarından, fotoğraf sanatına kadar uzanan yelpazede, özgün araştırmaları, yaratıcı faaliyetleri ve topluma hizmeti ile yerel ve ulusal düzeyde saygınlığı olan bir dernek olmaktır.
-TEMEL DEĞERLERİMİZ-
• Kalite,
• Güncellik,
• Güvenilirlik,
• Kendi alanında uzmanlık,
• Tarafsızlık ve eşitlik,
• İnsani değerlerin korunması,
• Planlılık,
• Çevre bilincinin korunması
• Ferdin ve Toplumun İhtiyaçlarını gözetme,
• Bilimsellik,
• Dayanışma ve işbirliğine açıklık,
• Her Yerde Eğitim.
Web Sayfamız : http://www.kardof.com/
Facebook Grubumu : https://www.facebook.com/groups/kardofder/