Karate Milli Takımı sporcuları, 22. Dünya Karate Şampiyonası için Almanya’nın Bremen kentine hareket etti. Sporcular şampiyon olarak yurda döneceklerini söylediler.

Karate Milli Takımı, 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 22. Dünya Karate Şampiyonası için Almanya’nın Bremen kentinde gitti. Almanya’ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı’nda milli karateciler basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“ŞAMPİYONLUK ALMAYA GİDİYORUZ”

Bayan Karate Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Elçin, turnuvaya 107 ülkeden bine yakın sporcunun katılacağını belirterek, “Daha önceki dünya şampiyonasında erkek takımımız birinci, bayan takımımız üçüncü olmuştu. Bu sene ki Avrupa Şampiyonası’nda ise erkek takımımız ikinci, bayan takımımız şampiyon olmuştu. İnşallah şimdi de şampiyonluklar almaya gidiyoruz. Bütün hazırlıklarımız tamam. Şampiyonaya ise dokuz bayanla katılacağız” dedi.

Dünya üçüncüsü milli sporcu Serap Özçelik ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “Dünya şampiyonası için Bremen’ e gidiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte uzun süre hazırlık dönemimiz oldu. En iyi şekilde hazırlandığımızı düşünüyoruz. Allah kısmet ederse orada elimizden geleni yapacağız. İnşallah kürsünün zirvesinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Karatede son dünya ve Avrupa şampiyonu olan Enes Erkan ise 2012 dünya şampiyonu unvanı ile Almanya’ya gittiğini söyleyerek, "İnşallah burada da engelleri geçeceğiz ve unvanımızı koruyacağız. İnşallah hedefimiz dünya şampiyonluğu. Bunu başaracak güçteyiz. Hem erkekler hem de bayanlarda bu turnuvayı kazanacağız" iddiasında bulundu.