İZMİR (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Karşıyaka'ya yapılması planlanan statla ilgili "Davalardan dolayı kilitlendi iş. Bunu çözmenin yollarını arıyoruz" dedi.

Karşıyaka Stadı'nın yerine yapılması planlanan stadyum alanında inceleme yapan Yıldırım, Yalı'daki stadı engelleri yıka yıka yapacaklarını belirtti.

Statla ilgili Karşıyaka'ya verilmiş sözleri bulunduğunu aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"2014'te bu stat başlamış olacaktı, şimdiye bitecekti. İhalesi yapıldı, parası ayrıldı. Kulübün tüm maddi sıkıntılarını giderecek tesisler de bu stadın içinde. Bu sefer bir İzmir klasiği, yerel yönetimlerin o müzmin alışkanlığı nüksetti, üç dava, biri şehir plancıları odası, biri bir vatandaşın davası, diğeri de Karşıyakalıların büyük bir destek vererek işbaşına getirdiği Karşıyaka Belediye Başkanı'nın davası. Karşıyakalı genç belediye başkanınına bir tavsiyem var, Karşıyaka Kulübü'nün karşısında duramazsın, vazgeç bu davadan. Aziz Beye de sesleniyorum, artık bu tartışmayı burada bitirelim."

Stadın Yalı'ya yapılacağını vurgulayan Yıldırım, "Bu  kulüp Adnan Menderes'in top oynadığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kulübü. Her fırsatta Atatürk'ün ismini ağzından düşürmeyenler, onun mirasına sahip çıkmalıdır. Bir olacağız, beraber olacağız, bu projeyi yapacağız" diye konuştu.

Yıldırım, taraftarların çalışmaların ne zaman başlayacağını sorması üzerine şunları söyledi: 

"Davalardan dolayı kilitlendi iş. Bunu çözmenin yollarını arıyoruz. Tarih verip mahcup olmak istemem. Burada imarda belediye yol geçirmiş. O yolu kaldırmamız lazım. 'İmar revizyonun yap, burada yol olmaz' diyoruz, bunu yapmıyor. Kamulaştırma yapılması için işlemleri başlattık. Stad yapımını yardımcı olmadıkları gibi 8-10 milyon liralık da kamulaştırma parası istiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Tüm itirazlarını ortadan kaldıracağız, sonra da ruhsata başvuracağız."

Yıldırım, depreme dayanıksız olduğu için maç oynatılmayan Alsancak Stadı'na ilişkin bir soru üzerine de "Spor alanı olması dışında herhangi bir proje yok. Bu kararın alınmasını sebebi deprem yönetmeliğine göre şu anda faaliyet sürdürmek oldukça riskti" yanıtını verdi.