Karşıyaka’nın okçuluk sporundaki milli gururu Ecem Cansu Coşkun, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ‘Yılın Sporcusu Ödülleri’ne aday gösterildi. 2014’ün en başarılı sporcularını seçmek için internet sitesi üzerinden oylama başlatan federasyon, 4 kategorideki listede toplam 20 sporcuya yer verdi.

Ecem Cansu Coşkun Slovenya, Japonya, Amerika ve Koreli rakipleri ile birlikte ‘Makaralı Büyük Bayanlar’ kategorisinde Yılın Sporcusu Ödülü’ne aday oldu. Coşkun’un adaylık tanıtım yazısında ise “Türk Ecem Cansu Coşkun, Wrocklaw Dünya Şampiyonası’nda Sara Lopez’i şok etti. Sezonun en büyük zaferini kazandı. Avrupa Şampiyonası’nda takımına bronz madalya kazandırdı” ifadelerine yer verildi. http://awards.worldarchery.org/ adresli internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen oylama, 31 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlar bu siteye girerek Ecem için oy kullanabilecek.

BAŞARIYA DOYMUYOR

Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü’ne geçen Ekim ayında transfer olan 20 yaşındaki başarılı sporcu, bugüne kadar Türkiye’de 30, yurt dışında da 10 madalya kazandı. Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli dereceler elde etti. Coşkun, geçen Ağustos ayında Polonya’nın Wroclaw kentinde yapılan Dünya Okçuluk Kupası 4. Ayak Yarışları’nda altın madalya kazandı. Coşkun, son olarak da ‘Sonbahar Okları Türkiye Kupası’nda adını zirveye yazdırdı.