Turkish Open Uluslararası Tekvando Turnuvası’na Kastamonulu sporcular damgasını vurdu. Sporcular, müsabakalardan 3 altın madalya ve 1 bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından organize edilen Turkish Open Uluslararası Tekvando Turnuvası, 25-30 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Turnuvada, Türkiye’yi ay-yıldızlı forma ile temsil eden Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcularından Özge Huriye Yolasığmazoğlu, Free Style Ferdi ve Free Style Pair’de birinci olarak 2 altın madalyanın sahibi olurken, Ebubekir Elmacı ise Free Style Pair’de birincilik elde ederek altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca Ebubekir Elmacı, yine Free Style Ferdi’de üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Kastamonu Erişen Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Murat Şengül, sporcularını başarısından ötürü kutlayarak, “Kastamonu’dan poomse dalında ilk defa uluslararası şampiyonaya katıldık. Her iki sporcum da ilimizi ve ülkemizi ay-yıldızlı forma ile en iyi şekilde temsil ettiler ve birinci oldular. Ayrıca poomse’de ilk uluslararası derece ve milli sporcu olmaları bizler için gurur kaynağı oldu. Allah yollarını açık etsin” dedi.

Tekvando İl Temsilcisi İsmail Arıkan da, şampiyonaya katılan sporcuları ve antrenör Murat Şengül’ü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Arıkan, “Balkan, Avrupa, Dünya, Uluslararası ve Türkiye Şampiyonalarına sporcular gönderdik ve şampiyonluklar elde ettik. En son Antalya’da yapılan Turkish Open Uluslararası Tekvando Turnuvası’nda poomse dalında iki şampiyon çıkarttık. Kastamonu’da ilk olması ve müsabakalardan böyle bir başarının gelmesi bizlere moral kaynağı oldu. Diğer sporcularımızın müsabakaları devam ediyor. Allah’ın izni ile onların da başarılı olacağını düşünüyorum. Bu müsabakaya maddi imkansızlık içerisinde katıldık. Artık Kastamonu halkımız ve yöneticilerimiz bu başarılı olimpik spora sahip çıkmalılar” diye konuştu.