Erzurum 2019’da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Oryantiring Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Erzurum’da yapılacak.

Bugüne kadar birçok uluslar arası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan, 2011 UNIVERSIADE ve EYOF 2017’yi başarılı bir şekilde yapıp tamamlayan Erzurum şimdi de 2019 Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonası ile Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak.

Bu iki önemli organizasyon için yapılması planlananlar Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde masaya yatırıldı.

Oryantiring Uluslararası Federasyon Üst Düzey Etkinlik Direktörü Hra Markku Vauhkonen ve Vadım Konyshev’un yanı sıra Oryantiring Erzurum İl Temsilcisi Kadir Ergün, Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü Veysel Güler ile Harita Komisyonu ve Etkinlik Direktörü İbrahim Coşkun, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’i ziyaret ederek, yapılaması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2019 Kayakla Oryantiring Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nın Erzurum’da yapılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Erzurum buz ve kış sporlarında dünyanın her türlü spor organizasyonunu ve olimpiyatları yapacak kapasite ve güçte bir şehirdir. Erzurum GHSİM olarak ilimizde Valimiz Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleri ile yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Nasıl ki, geçmişte büyük organizasyonları başarı ile yaparak, Türkiye’nin gurur duyduğu bir şehir olduysak, yine en güzel organizasyonu yaparız” dedi.