KAYSERİ (AA) - Spor Toto Süper Lig'de küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da teknik direktör Fatih Tekke, ligde kalma şanslarının matematiksel olarak devam ettiğini belirterek, "Bir galibiyet bizi çok güzel yerlere taşıyacak" dedi.

Ligde 27 hafta sonunda 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyetle 20 puanla 17. sırada kendisine yer bulan mavi-siyahlı ekip, kümede kalma umutlarını sürdürüyor.

Mavi-siyahlı ekibin teknik direktörü Tekke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce göreve başladığı Kayseri temsilcisinin ligde kalması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ligde kalma hedeflerini sonuna kadar zorlayacaklarını anlatan Tekke, "Matematiksel olarak şansımız hala devam ediyor. Geçen hafta Eskişehirspor maçında kaybettiğimiz 3 puan, çok önemliydi. Eskişehirspor karşılaşması final maçıydı. Eskişehirspor maçını kazansak belki yüzde 60 şansımız olacaktı ama şansımızı zora soktuk. Ancak inancımızı kaybetmiş değiliz, matematiksel olarak 7'de 7 yapma şansımız var" diye konuştu.

Bundan sonra kötü futbol ve mücadeleye tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Tekke, şöyle devam etti:

"Açık konuşayım ancak bu şekilde oynayarak 7'de 1 yapma şansımız yok. Bunu Eskişehirspor maçında göremedik. Buna tahammülümüz bir kez daha mümkün değil. Bu noktadan sonra kaybedilecek bırakın puanı, maçın içinde hiç bir an olmamalı. Bunu çözmeliyiz, takımın bütünlüğü olmadığı sürece buradan çıkmanız mümkün değil. Takımla 15-20 gündür güzel bir iletişimimiz oldu, moralimizi şu an için iyi. Bu takımın kendine gelmesi için bir galibiyete ihtiyacı var, bu galibiyeti de mücadele ederek alırız."

Tekke, futbolculardan kalan 7 haftada daha fazla özveri beklediklerini belirterek, "Bu işin adı profesyonellik ise bunun gereğini yapmamız lazım. İyi çalışıyoruz, hiçbir problem yok ama bu mücadeleyi sahada görmememiz lazım. Bu noktada evet teknik, taktik birçok şey konuşulabilir, tercihler konuşulabilir ama mücadele edilir, konuşulmaz" ifadelerini kullandı.

Kendileri gibi kümede kalma mücadelesi veren Balıkesirspor'u yenerek, çıkışa geçmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tekke, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir galibiyet bizi çok güzel yerlere taşıyacak. Ben şunu biliyorum, benim takımım 11 kişiden 5-6 kişinin çok iyi oynaması yeterli değil, en az 8 futbolcunun çok iyi oynaması gerekiyor, çok iyi mücadele etmesi gerekiyor. Zaten takımımın problemi o. Galip geldiğimiz takdirde demek ki bu oluşacak. Bu oluşunca takım inşallah o mücadeleyi bırakmayacaktır."