KAYSERİ (AA) - Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sahasında yaptığı 6 maçta kazanamayan Kayserispor, yarın Beşiktaş'ı konuk edecek. 

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki son galibiyetini PTT 1. Lig'de mücadele ettiği geçen sezon (2014-2015) 17 Mayıs'ta, 33. hafta maçında Karşıyaka karşısında elde eden Kayseri temsilcisi, iç sahada galibiyete hasret kaldı.

Geçen sezon PTT 1. Lig'de şampiyon olarak, bu sezon bir yıl aradan sonra Süper Lig'e dönen Kayserispor, geride kalan 13 haftalık bölümde sahasında yaptığı Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarında 1-0'lık skorlarla mağlup oldu, Torku Konyaspor (1-1), Çaykur Rizespor (0-0) ve Kasımpaşa (0-0) ile berabere kaldı.

Son oynadığı iki deplasman maçında, ligde Bursaspor'u 2-1, Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda da Spor Toto 2. Lig takımlarından Sarıyer'i 7-2 yenen Kayserispor, bu galibiyetlerin moraliyle Beşiktaş karşısına çıkacak.

Ligin 13 haftalık periyodunda sahasında tek kazanamayan takım durumundaki Kayserispor, deplasman maçlarındaki 11 puana karşılık iç sahada beraberliklerle 3 puan toplayabildi. Seyircisi önündeki maçlarda 1 golü bulunan Kayseri temsilcisi, aynı zamanda ligin iç sahada en az gol atan takımı olarak dikkati çekiyor.

 

- "Beşiktaş maçında inşallah istediğimiz sonucu alacağız"

 

Kayserispor Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçından 3 puanla ayrılarak, iç saha galibiyet hasretine son vermek istediklerini söyledi.

Son dönemde takımın çıkışa geçtiğini belirten Yıldız, "Camia olarak takımımıza güveniyoruz. Sahamızdaki galip gelememe şanssızlığına Beşiktaş karşısında son vereceğimize inanıyoruz. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Beşiktaş'ı mağlup ederek, bu sezon sahamızdaki ilk galibiyetin sevincini yaşamak istiyoruz. Beşiktaş maçında inşallah istediğimiz sonucu alacağız" diye konuştu.

Takımın moralinin üst seviyede olduğunu aktaran Yıldız, "Son iki maçta istediğimiz sonuçları iyi futbolla elde ettik. Beşiktaş maçında da yakaladığımız tempoyu devam ettirmek istiyoruz. Beşiktaş ligde hedefi olan takımlardan biri. Beşiktaş'ın gücünü de biliyoruz ama biz de iyi takımız, iyi mücadele ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarın takım için önemli güç olduğunu vurgulayan Yıldız, onlardan tribünleri doldurmalarını ve maç boyunca destek vermelerini istedi. 

Yıldız, kart cezalısı Mijailovic dışında takımda eksik oyuncu bulunmadığını da sözlerine ekledi.