KAYSERİ (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da, ikinci Tolunay Kafkas dönemi resmen başladı.

Teknik direktörlük kariyerine 2007-2008 sezonunda sarı-kırmızılı ekipte başlayan Kafkas, 5 sezonun ardından yeniden sözleşme imzaladığı Kayseri ekibinde daha önce 3 sezon görev yaptı.

Kafkas yönetimindeki Kayserispor, ligde 3 sezonda çıktığı 124 lig maçında, 51 galibiyet, 38 beraberlik ve 35 mağlubiyet elde etti.

Kafkas'ın ilk yılında 2007-2008 sezonunda sarı-kırmızılı kulüp, en başarılı dönemini yaşadı. Kafkas yönetiminde tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösteren Kayseri ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne de katılma hakkı kazandı.

Kafkas'ın ilk yılında sezonu 55. puanla 5. sırada bitiren Kayserispor, lig tarihindeki en yüksek puanına ulaştı. Sarı-kırmızılılar, 2008-2009 sezonunu 51 puanla 7, 2009-2010 sezonunu ise 51 puanla 8. sırada tamamladı.

 

- "Yönetim olarak ona güvenimiz tam"

Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir aranın ardından Tolunay Kafkas ile çalışacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kafkas ile Kayserispor'un geçmiş sezonlarda önemli başarılar elde ettiğine dikkati çeken Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Hocamız şehri ve kulübümüzü yakından tanıyan biri. Tolunay Kafkas ile Kayserispor'un geçmiş sezonlarda olduğu gibi büyük başarılar yakalayacağına yürekten inanıyoruz. Yönetim olarak ona güvenimiz tam. Ligin başlamasına daha uzun süre var bu sürede transferleri de tamamlayarak, yeni hocamızla sezona en hazır şekilde girmek istiyoruz. Taraftarımızdan hocamıza ve takıma olan desteklerini artırarak sürdürmelerini arzu ediyoruz."

Ortaköylüoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde Kafkas yönetimindeki Kayserispor'un yeniden hak ettiği yerlere geleceğine inandığını sözlerine ekledi.