Karaman'da Amatör Lig takımlarından Ortaoba Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulundan Süleyman Topçu Karaman'da merak uyandıran sarı tişörtlülerin sırrını anlattı.

SADECE FUTBOL YOK!

Süleyman Topçu, Ortaoba Gençlik ve Spor Kulübü olarak sadece futbol üzerine kurulu bir kulüp olmadıklarını, diğer spor dallarının yanı sıra sağlıklı yaşama dikkat çekmek istediklerini belirtti. Bu çalışmalardan birisinin de "Zinde" yazılı sarı tişörtlerden olduğunu ifade eden Topçu, Zinde hakkında bilgiler verdi.

"SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN KOŞUYORUZ"

Topçu, Zinde hareketi ile ilgili olarak; İstanbul merkezli Zinde Yaşam Derneği ile irtibata geçtiklerini belirterek, Zinde hareketine girişlerini anlattı. Topçu; "İnsanlar hayatının, sağlığının kıymetini bilmeli ki sağlıklı bir aile sağlıklı bir toplum olsun. Biz Ortaoba Kulübü olarak hem sportif faaliyetlerde bulunmak hem de farkındalık oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu doğrultuda Zinde Yaşam Derneğinin çalışmalarını öğrendik. Bu çalışmayı Karaman'da uygulamak için harekete geçtik" dedi.

Karaman'da Zinde hareketinin henüz yeni olduğunu ifade eden Topçu; "Karaman'da Zinde hareketinin ilk adımını kulübümüzde başlattık. Futbolcularımız antrenmanlarında derneğin sarı formalarını giyerek dikkat çektiler." dedi.

"KARAMAN'DA SARI TİŞÖRTLÜ İNSANLAR MERAK KONUSU OLDU"

Topçu, geçtiğimiz günlerde Karaman merkezde yaşadığı ilginç bir olayı şöyle anlattı: "Zinde hareketi kapsamında her pazar sarı tişörtlerimizi giyerek koşuya gidiyoruz. 7'den 70'e herkesin bu oluşumu görmesini, hem kendisi hem de toplum için harekete destek vermesini istiyoruz. Pazar günleri yaptığımız koşu sonrası şehir merkezinde bir grup sarı tişörtlü insanı görünce şaşıranlar oldu. Caddede bulunan insanların bize baktıklarına şahit olduk. Farkındalık oluşturmak için yaptığımız bu hareket ilgi çekti. Şehirdeki meraklı bakışlar bizi memnun etti. Umuyoruz ki kısa zaman içerisinde birçok kesimden bize katılanlar olacak. Sağlıklı kalmak için her hafta koşacak, daha geniş kitleye ulaşacak, hem bedenen hem zihnen sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkı sağlayacağız." dedi.

SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN YÜRÜ, KOŞ!

Zinde Yaşam Derneğinin sağlıklı bir nesil için yürüyüş ve koşu etkinlikleri düzenlediğini belirten Topçu, "Karaman'da bir görevi üstlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim gayemiz sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek. Bunun için sizlerin nezdinde tüm Karamanlıları düzenli olarak yürüme, koşmaya davet ediyorum." dedi. Topçu, her pazar Kemal Kaynaş Stadı'nda küçük bir grupla koşulara devam ettiklerini belirterek grubun zamanla genişleyeceğini, Karaman'ı, komşu şehirleri ve tüm Türkiye'yi etkileyeceğine inandığını söyledi.

KARAMAN'DA KOŞU ETKİNLİĞİ DÜŞÜNCESİ

Ortaoba Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Topçu, Zinde hareketinin artmasıyla birlikte Karaman'da Dernek Yönetiminin de katılacağı yürüyüş ve koşu etkinliği düzenlemesini planladıkları ifade etti. Topçu; "İnanıyorum ki Karaman halkı bu harekete gerek ilgili gösterecektir" dedi.

ZİNDE YAŞAM DERNEĞİ HAKKINDA

Zinde Yaşam Derneği resmi sitesinde dernek hakkında kısaca şu iadelere yer veriliyor:

Zinde Adam grubu 2014 yılında Salih Boz tarafından kurulmuştur. Kendisi gibi hobileri spor, gastronomi ve seyahat olan arkadaşlarının; buluşmalarını daha kaliteli ve verimli geçirmek istemesi ile başladı her şey. Onlar sporcu, onlar işadamı, onlar aile babası, fakat her şeyden önce sağlığın ve hayatın kıymetini bilen birer insan oldular. Zinde oldular, ZİNDE ADAM oldular.

Artık bildiklerini paylaşma, başkalarının da hayatına dokunma zamanı gelmişti. İşte tam bu yüzden; 2017 yılında 16 kurucu üye ile ZİNDE YAŞAM derneğini kurdular. Ticari bir menfaat beklemeksizin ulaşabildikleri herkes sağlıklı, mutlu ve huzurlu olsun diye.

LOGOSUNUN BİR ANLAMI VAR

Zinde Yaşam Derneği logosu "Enerji, Sosyal ve Mental" kavramlarını içerisinde barındırıyor.

DERNEĞİN ETKİNLİKLERİ

Zinde Yaşam Derneği 2 ayda bir düzenledikleri yürüyüş ve koşu etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti. Dernek son olarak "Sağlıklı ve saygılı yaşam" mesajı vermek için Belgrad Ormanı'nda sabah koşusu yaptı. 2018' yılında yapılan ve iki kıtayı birbirine bağlayan Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nda 15K parkuruna katılan Zinde Yaşam Derneği, ‘Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul’ sloganı ve sarı tişörtler  ile farkındalık oluşturmuştu.