Şanlıurfaspor Kulübü As Başkanı Nabi Kırmızı, süper lig ve PTT 1. Lig’deki birçok kulübün vergi ve sigorta borcu nedeniyle batak halde olduğunu, buna karşın Şanlıurfaspor’un hiç vergi borcu bulunmadığını ifade etti.

PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor’un kulüp as başkanı Nabi Kırmızı, gazetecilerle bir araya gelerek, sorularını cevapladı. Kulübün ekonomik durumuyla ilgili soru üzerine Kırmızı, “Her kulüpte olduğu kadar bizim kulübümüzde de sıkıntılar var desem, Şanlıurfaspora haksızlık yapmış olurum. Çünkü her kulüpte olduğu kadar bir maddi sıkıntı bizim kulübümüzde yok. Birçok kulüpte ciddi anlamda sorunlar var. Birçok kulübe baktığımızda vergi ve sigorta borçlarında batmış durumda. Ancak Urfaspor’a baktığımızda şu an hiçbir şekilde vergi borcumuz yok” dedi.

Kırmızı, başta ekonomi olmak üzere diğer tüm sorunların görüşülmesi amacıyla kulüp başkanlarının Ocak ayında Şanlıurfa’da buluşacağını da kaydetti. Kulüp içerisinde huzursuzlukların bulunduğu yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirten Kırmızı, "Futbolcular arasında sorun olmadığını düşünüyoruz. Arkadaşlık bağlarının oldukça sıkı olduğuna şahit oluyoruz" cevabını verdi.

Teknik direktör Cahit Terzi’ye teklifler geldiği ve devre arasında takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaların da doğruyu yansıtmadığını anlatan Kırmızı, şöyle konuştu:

"Cihat Arslan’ın takımla ilgili hiçbir sorunu yok. En azından bana ulaşan böyle bir bilgi yok. Yönetim olarak, teknik direktörle aramızda bir problem olmadı. Olamayacaktır da. Cihat hocamız, kulübe gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerdendir. Bu böyle de devam edecektir."

İstanbul’da bir futbolcu ile görüştüğü iddialarını doğrulayan Kırmızı, yapılan görüşmeyi ise şöyle anlattı:

“Futbolcuya ilk olarak kulübündeki durumun ne olduğunu sordum. Aldığım cevap, ‘kulübüyle henüz sözleşmesinin sürdüğünü ancak ayrılmayı düşündüğü’ yönünde oldu. Bu cevap üzerine ise ‘kulübünle bağlantın tam olarak kesilmeden görüşme yapamam’ şeklinde bir ifadede bulundum."

Takımın son beş haftada 10 puan kaybettiğinin hatırlatılması üzerine ise Kırmızı, "Bu beş haftalık periyottan ben de memnun değilim. Bu beş haftada daha da çok puan alıp, lider olmayı planlıyorduk. Ancak bu durum bizi yıldırmayacak. Önümüzdeki günlerde süper lige giden yolda daha başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Kırmızı forvet yetersizliği yönündeki eleştirilere ise, "Biz forvete hiçbir zaman eksik adam almadık. Biz forvet oyuncularından gereken verimi alamadık" yanıtını verdi.

Kırmızı transfer politikası ile ilgili soruya ise, "Geçmişten alınan dersler ve mevcut kadronun durumu dahilinde düşünüldüğünde biz Şanlıurfaspor’da taşları yerinden oynatmayacağız. En fazla üç futbolcu bizim gündemimizde olabilir" şeklinde cevapladı.

Kırmızı, hafta sonunda kendi sahalarında karşılaşacakları Giresunspor maçından 3 puanı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.