Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklaşa yürüttüğü “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” Kırıkkale’de 300 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

IAAF ile TAF’nin ortaklaşa yürüttüğü “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde düzenlendi. Seminere, üniversite öğrencileri, beden eğitimi öğretmenleri, atletizm antrenörleri ile Aksemsettin Ortaokulu ve İsmet Aydınlı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 07-12 yaş grubundaki kız ve erkek 300 öğrenci katıldı. İki gün süren seminere, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintımar, IAAF Koordinatörü Necdet Ayaz, Çocuk Atletizmi Eğitmeni Ertay Seyrek, Dr. H. Ahmet Pekel, Prof. Dr. Rüştü Güner, Doç. Dr. Perican Bayar, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, şampiyon atletler Muharrem Dalkılıç, İsmail Akçay, Hamza Canavar ve Mehmet Yurdadön katıldı.

IAAF Çocuk Atletizmi Eğitmeni Dr. H. Ahmet Pekel, “Çocuk Atletizmine Giriş ve Yeni Nesil”, “Çocuk Atletizmi ve Okullar”, “Çocuklarda Duyarlı Evreler”, “Çocuk Atletizmine Giriş”, "Çocuk Atletizmi Eğitim Kartları", "Çocuk Atletizmi Antrenman Hazırlığı", "Yarışma Hazırlığı" gibi konularda hem teorik hem de uygulamalı eğitim verdi.

Ertay Seyrek de, "Çocuk Atletizmi Genel Antrenman Bilgisi" konusunda 6 oturumdan oluşan seminerini sundu. Prof. Dr. Rüştü Güner, dopingle mücadele hakkında, Doç. Dr. Perican Bayar ise "Çocuk Psikolojisi" konulu seminerler verdi. Şampiyon atletler Muharrem Dalkılıç, İsmail Akçay, Hamza Canavar, Mehmet Yurdadön, “Şampiyonlar Nasıl Başladılar?, Neyi Başardılar?” başlıklı sunumu yaptılar.

Seminerin ikinci Gününde Dr. H. Ahmet Pekel, Teknik Taktik Uygulamasını Aksemsettin Ortaokulu ve İsmet Aydınlı Ortaokulu 07-12 yaş grubundaki 300 kız ve erkek çocuğun katıldığı seminerde uygulamalı olarak anlattı. Eğitim Kırıkkale Üniversitesi Spor Salonu’nda yapıldı. Çocukların hem eğlendiği hem spor yaptığı uygulamalı eğitim renkli görüntülere sahne oldu.

Seminer sertifika töreninin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.