Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşı kolestrol konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kısacık,” Bayram esnasında her zamanki gibi yeterli ve düzenli beslenmeye özen gösterilmeli. Kronik hastalığı bulunan bireylerde kırmızı et tüketiminin artması; buna karşılık sebze ve meyve tüketiminin azalması sağlık konusunda sıkıntı yaratmaktadır. Özellikle kalp hastası bireylerin mutlaka etin tüketim şekline ve miktarına dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.
“Günlük Egzersizlere Devam Edilmeli”
Yaz aylarının son günlerini yaşıyor olmamız sebebiyle günlerin kısaldığını ve yapılan fiziksel aktiviteleri azaldığına dikkat çeken Kısacık,” Bayram esnasında dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra ilave olarak mutlaka günlük sportif aktivite yapılmalıdır. Dünya Sağlık Örgütü en çok tempolu yürümeyi tavsiye etmektedir. Bunun dışında ise vatandaşımız, bisiklete binme, hafif tempoda koşu, cimnastik ve yüzme gibi kalbi çalıştıran sporlarda yapabilir. Belirttiğimiz spor aktiviteleri haftanın 3-4 günü 40-45 dakikalık egzersizler şeklinde yapılabilir. Burada ki amaç; metabolizmanın çalışmasını devam ettirmek ve en önemlisi de sağlık yaşam için sporu bırakmamaktır” diye konuştu.
Kısacık ayrıca,tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.