Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’na katılan Karaman’ın farklı kulüplerinden 12 sporcuyu Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Şube Müdürü O.Selçuk Akbaş yalnız bırakmadı. Bilecik’in Söğüt ilçesinde başlayan bisiklet turunda ilk mola Bilecik’teki Şeyh Edebali Türbesi’nde verildi. Karamanlı bisikletçiler Spor İl Müdürü Kısacık ve Şube Müdürü Akbaş tarafından karşılandı. Tura katılan sporseverlere Bilecik Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinden başlayan tur, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsıyor. Bu illerdeki valiliklerin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikler, 734. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Söğüt’ten başlayarak, Çanakkale’de son bulacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Spor İl Müdürü Kısacık,” 12-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen turun Bilecik ayağı en güzel şekilde tamamlandı. Destek için geldiğimiz bisiklet turunda Karamanlı sporcularımızı Bilecik’te en güzel şekilde karşıladık. Böylesine anlamlı bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bisikletçilerimiz Söğüt’te başladığı ve Çanakkale’de son bulacak olan bisiklet turunu inşallah en güzel şekilde tamamlayıp ilimize dönerler’’ ifadelerini kullandı.