Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi düzenlenecek. 15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek kongre programı boyunca çeşitli paneller, sergiler ve poster sunumları yapılacak. 
27 oturum, 109 sözel sunum, 105 poster sunumu

Kongre tarihleri süresince spor bilimlerinin altı anabilim dalında toplam 27 oturum ve 109 sözel sunum, 105 poster sunumu, üç panel ve üç sergi ile spor bilimlerine dair pek çok konuda etkinlikler gerçekleştirilecek. 

7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’nin 15 Mayıs’ta yapılacak olan açılış töreni, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Selim Sırrı Tarcan Gala Salonunda saat 10’da başlayacak. Açılış töreninin ardından ‘Spor Bilimlerinde Kariyer Yolculukları’ ve ‘Spor Bilimlerindeki Genç Kariyer Yolcuları’ konulu paneller düzenlenecek. Genç araştırmacılar tarafından üniversite konferans salonlarında sözlü sunumlar ve poster sunumlar yapılacak. İlk gün aynı zamanda  ‘Olimpiyat Oyunları Sokağı ve Geçmişin Ayak İzleri’ konulu sergiler de ziyaret edilebilecek. 

Kongrenin ikinci günü olan 16 Mayıs’ta ‘Değerler Sokağı ve Geçmişin Ayak İzleri’ sergisinin ziyarete açılmasının ardından saat 13.20’de ‘Herkes İçin Spor’ konulu panel düzenlenecek ve sözlü sunumlar ile poster sunumları devam edecek.

16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kapanış ve ödül töreninden sonra kongrenin üçüncü ve son günü olan 17 Mayıs’ta ise Karaman ile özdeşleşmiş mekânlardan oluşan tarihi yerlere rehber eşliğinde gezi düzenlenecek ve gerçekleştirilen sosyal aktivitelerin ardından 7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi sona erecek.

7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi programına http://ogrencikongresi.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.