Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olan Bayburt İl Özel İdare’de karşılaşma sonrası yaşanan ’forma tartışması’ hakkında Bayburt İl Özel İdare Asbaşkanı Hakan Kobal açıklama yaptı.

Fenerbahçe maçının ardından ’forma tartışması’ başlığı altında bir kısım medya ve bazı çevrelerin hedefi haline gelen Hakan Kobal, olay anı ve sonrasında yaşananları anlattı.

"ENGELLİ BİR KADEŞİMİZİ MUTLU ETMEK İSTEMİŞTİM"

Hakan Kobal, konuyla ilgili olarak, “Yeni tribünlerin maça yetişmesinden tutunda Fenerbahçe’nin karşılanması ve bilet satışlarına kadar haftalardır gece gündüz çalışıyorum. Doğrusu böylesine saçma sapan bir konuyla gündeme gelmek hoş olmadı. Çünkü, ortada ciddi bir yanlış anlaşılma var. Bir çok konuda olduğu gibi yine iyi niyetime yenildiğimi düşünüyorum. Açıkçası yapılan haberlere değil de daha çok yapılan yorumlara üzüldüm. Özellikle de Bayburt’ta kendi insanımızın bana karşı yaptığı haksız eleştiriler daha çok üzdü. Tüm bu koşturmanın arasında engelli bir kardeşimiz sürekli ve ısrarla benden Diego Ribas’ın formasını rica etti. Hatta bir kaç defa da kendisine takıldım, ‘ne bu Ribas sevgisi’ diye. ’Alex de Souza olsa onunkini isterdim ama o şimdi yok, onun yerine Ribas’ın formasını istiyorum’ dedi. Çok ısrarcı olunca, ne olur ne olmaz diyerek, üzülmesin diye, maç sonrası alamasak bile kendisine Ribas forması alarak hediye edeceğimin sözünü verdim ama kardeşimiz illa da Bayburtspor karşılaşmasında giydiği formayı istedi. Maç günü ve karşılaşma öncesi de aralıklarla bu isteğini yineledi. Ben de kendisini mutlu etmek istedim, hepsi bu. Görüntülerde izlediğiniz o an Ribas’a konuyu anlatmaya çalışıyordum ama İngilizcem olmadığı için anlatamadım. Ribas, formayı kendim için istediğini sandı ve doğal olarak genç bir futbolcu kardeşimize vermeyi tercih etti. Olayın Ribas tarafından farklı anlaşıldığını fark edince de daha fazla uzatmadım. İçeride konu açılınca durumu Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’ya aktardım. O da Ribas’a aktaracağını söyledi. Hatta, karşılaşma için getirilen Ribas’ın ikinci ve beyaz formasını getirerek engelli kardeşimize hediye etti. Konu da kapandı böylelikle. İnanmayan varsa Hasan Çetinkaya olaya birebir şahittir, kendisine sorabilirler. Yok içeride formayı Hakkı’dan almışım, yok Ribas hava alanında bunu duyunca çok üzülmüş, konu deli saçması bir hale dönüştü” dedi.

"BÖYLE BİR KONUYLA GÜNDEME GELMEK ÇOK İLGİNÇ OLDU"

Ulusal basının bu tarz malzemeleri sevdiğini vurgulayan Kobal, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İster istemez yakalayınca da sonuna kadar kullandılar. Ama tüm bu olan bitenin bu kadar büyütülmesinde siyasi kimliğimin ve görevimin de etkili olduğunu düşünüyorum. Canları sağ olsun. Doğrusu normal bir vatandaş veya sadece kulüp yöneticisi olsaydım, olay bu kadar büyütülmezdi diye düşünüyorum. En fazla ‘Bayburtlu taraftarın veya Bayburtsporlu yöneticinin Ribas aşkı’ der, geçerlerdi. Olay sonrası Hakkı’ya da üzüldüm. Ribas’a anlattığım gerekçeyi kendisi de biliyor, Hakkı da o an bir taraftan bana vermek istiyor diğer taraftan da Ribas’ın ısrarı üzerine arada kalıyor. Bunu söylemek ne kadar doğru ama etrafımda onlarca arkadaşıma, yeğenlerime, çocuklarıma o kadar çok forma alıp hediye etmişimdir ki, böyle bir konuyla gündeme gelmek açıkçası çok ilginç oldu!”