TFF 3. Lig’de ilimizi temsil eden Karaman Belediyespor’a Karamanlı iş adamları talip olması üzerine olağanüstü kongre kararı alındı. Mevcut yönetim, takıma talip olan iş adamlarına kulübün 1.5 milyon borcu olduğunu bildirdi. Borcu kabul eden yönetim üzerine takımın bu hafta maça çıkması için 300 Bin TL para ödedi. Bu rakamın içerisinde 90 bin TL’ye yakın biriken market borcu ve maçlarda görev alan güvenlik görevlilerine olan 27 bin TL civarındaki borç yönetime talip olan ekip tarafından ödendi.

Kendilerine takımın 1.5 milyon TL borcunun olduğu söylenmesine üzerine takımı alma kararı alan ve biriken borçları hemen ödeyen Karamanlı iş adamaları ve Han ailesi bu akşam yapılacak olan olağanüstü kongrede toplam borcun 3 milyon 561 bin TL çıkması üzerine çekilme kararı aldı.  

Karaman Belediyespor’a talip olan iş adamının borçların bildirilen miktarın üzerinde olması nedeniyle “Bize sunulan borç rakamıyla, ortaya çıkan rakamlar uyuşmuyor. Bunun için çekiliyoruz” diyerek kongreden çekildiğini açıkladı.

Kongreye katılanlara ise yeterli katılımın sağlanmadığı için olağanüstü kongrenin ileri bir tarihe ertelendiği söylendi.

Son ekleme:Yönetime talip olan Han Ailesinin takımı almaktan hala vaz geçmedikleri, ne var ki kulübe ait şahıslara olan ve kendilerine ibraz edilmeyen borçların temizlenmesi şartıyla kalan tüm resmî borçların ödeyip, takımı ligden düşürmeden, daha kaliteli bir ortamda Karaman'a kayık bir kulüp kurmaya varız dedikleri öğrenildi.