Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, 5-0 kazandıkları Torku Konyaspor maçıyla ilgili, "Gençlere güvenim devam edecek. Türk futboluna bir şeyler kazandırmak istiyorsak Gençlerbirliği’nde bir devrim yapılıyor" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Buz, maçın ardından Torku Konyaspor’a karşı kazanılan 5-0’lık galibiyeti gazetecilere değerlendirdi. Sahada altyapından 8 oyuncunun oynadığına dikkat çeken Buz, "Onlar benim için inanılmaz bir değer. Takım olma ruhunu genç arkadaşlarla birlikte gösterdik. Bizim için zor bir süreçti" dedi.

"3 puan daha aldık, 20 puan yaptık" diye konuşan Buz, "Çok güzel oynadık, gollerimiz de güzeldi. Adı üzerinde inanan bir Gençlerbirliği vardı. Gençlerle sahaya çıkmak beni çok mutlu ediyor. Gururluyum. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlara güvendim, inandım onlar da bana bu güveni geri verince inanılmaz mutlu oldum. Gençlere güvenim devam edecektir. Türk futboluna bir şeyler kazandırmak istiyorsak Gençlerbirliği’nde bir devrim yapılıyor. Zamanla inişli-çıkışlı durumlar olacaktır. Tecrübeyi ilerleyen zamanlarda kazanacaklar. Stancu, Gosso ve Doğa gibi klas futbolcularım da var. Onları diğer oyuncularla pekiştirerek, inanan bir Gençlerbirliği’nin neler yapabileceğini gösterdik" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği oyuncusu Doğa Kaya ise "Önemli bir galibiyet aldık. Skorun farklı olması bizim açımızdan güzel oldu ama asıl üstüne değinilmesi gereken şey, altyapıdan 8 oyuncu karşılaşmada oynadı. Bu Gençlerbirliği’nin bir başarısıdır. Bundan sonra daha da genç arkadaşlar aramıza katılır. Artık Türk futbolunda altyapıdan oyuncu çıkmıyor ama Gençlerbirliği bunu başarıyor. Onun için ayrıca mutluyuz" açıklamasında bulundu.